Maestrului bucătar Horia Virlan

Stimate domn,

ştii la fel de bine ca şi mine că dragostea, inclusiv cea de semeni, trece prin stomac. Bine, nu ştiu cât trece la propriu şi cât la figurat, e discutabil. Altceva vreau, însă, să-ţi spun, maestre.

Am învăţat să gătesc cât de cât, aşa, cât să nu mor de foame. Dar o chestie n-am reuşit să învăţ şi mi-ar place mult dacă mi-ai arăta cum se face. Aş vrea să învăţ cum se face friptura de vită în aspic (eventual de oaie), că de porc şi de pui am cam început să mă satur. Sau, dacă ai timp şi preferi asta, aş vrea să învăţ cum se face friptura înăbuşită de gâscă umplută cu legume şi sos de lămâie (sosul este o preferinţă persoanlă, poate să fie şi altul). Nu de alta, dar fiind un pic cam burlac, am nevoie să învăţ să mănânc bine şi sănătos.

Bine, clar am să-mi cumpăr cartea dumitale, "Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai puţin româneşti" că am io o presimţire că m-ar putea ajuta! Oare n-ar trebui să o găsesc şi prin real,- Hypermarket? Că, noh, colaboraţi foarte bine. Oricum, vă mulţumesc frumos pentru sfaturile culinare.

Cu stimă şi mulţumiri,

Robin Molnar. Gourmet.

P.S. Cred că o să-mi fac, zilele următoare, nişte ouă umplute. Le-aş face cu ton, dar fiind pe cale de dispariţie, conform Greenpeace, mă cam macină conştiinţa.

4 Comentarii

 1. alex ilinca 06 martie 2010 la 09:32 - Raspunde

  alex ilinca

 2. marilena anghel 14 septembrie 2010 la 12:20 - Raspunde

  [color=blue][/color]va salut, si va respect. nu e o formula, e pe bune. am indraznit sa va abordez, pt. ca va admir tare tare mult. sunt mamica unui ”baietel” de 23 de ani. va rog cu tot respectul sa ne indrumati si pe noi (el) catre un curs de bucatar. daca s-ar putea….sa ajunga la dumneavoastra…daca initiati asa ceva. va multumesc anticipat.

  • Robin Molnar 16 septembrie 2010 la 09:34 - Raspunde

   =) Din păcate eu nu vă pot ajuta, întrucât nu sunt un profesionist al bucătăriei. =)

   P.S. "Băiețel" la 23 de ani… =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.