4 August

În data de 4 August 2011 s-au comemorat 70 de ani de la începutul Holocaustului din România. Nu sunt pro-evrei, dar sunt un pic pasionat de istorie, în măsura în care nu țin minte datele ci faptele…

În fine, nu vroiam să treacă weekendul fără să aduc în discuție, măcar, acest episod negru și cvasi-necunoscut al istoriei noastre. Și cum nu o pot face mai bine decât cei de la Deutsche Welle, prefer să vă dau un link spre pagina lor comemorativă.

Știu că este un subiect cam greu pentru o zi de weekend, dar articolele respective merită citite. Pe această cale, doresc să-mi ridic pălăria în fața actului jurnalistic de calitate promovat de cei de la DW.  Vă salut și vă respect.

Revenind la istoria noastră, sper că niciodată în istoria neamului acestuia să nu se mai întâmple asemenea atrocități. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Și o întrebare pe final: de ce credeți că principalele surse mass media din România n-au zis nimic despre acea zi de tristă comemorare?

2 Comentarii

  1. TNH 10 august 2011 la 10:29 - Raspunde

    Pentru că îi interesează doar scursurile. Doar scursurile mai pun botul la jurnalismul lor de doi bani. Doar scursurile mai sunt influențate de reclamele ce apar în ele. Oamenii cu creier nu intră în targetul lor pentru că nu pot fi manipulați politic, economic, social. Se pare că un om informat e un om periculos, gândește singur și probabil de-aia mass-media livrează tot mai puțină informație și tot mai multe lături, mondenități și știri inutile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.