Bă, dar v-ați tâmpit cu toții…

După Greenpeace, văd că și ăștia de la Crucea Roșie s-au tâmpit, au încălecat pe calul alb al mass-mediei dezinformatoare și s-au apucat să stângă bani pentru cetățenii din zonele “calamitate” de zăpadă.

Sunt sigur că cetățenii care și-au croit singuri drum până la cârciumă merită niște salam în plus că, vorba aia, e penurie și a crescut prețul răchiei, conform principiilor economie de mediere a cererii și a ofertei. De unde bani de mâncare, când s-a scumpit Noroc-ul?

Să mă scuzați dar, după mintea mea, să duci mezeluri la țară e ca și cum le-ai căra apă ălora din Deltă. Cel puțin la mine la țară, la Hațeg, să nu ai mezeluri de casă în cămară este semn de lene și prostie. Să fim serioși, să moară ăia de foame că n-au pâine este supra-realist de absurd. Știți cântecul pe care îl învață toți copiii la școală cu “Făină, drojdie, apă, sare, în covată…”.

Sunt sigur că până și eu aș reuși să fac o mimă de pâine comestibilă care să țină de foame, deși n-o fi ea prea pufoasă, dacă ar fi. Apoi, dacă ăia la câmpie cultivau tutun și cânepă industrială mai ziceam, dar să le plângi de milă oamenilor care n-au pâine, după ce au cultivat hectare întregi cu grâu, mi se pare de-a dreptul nesimțit, să mă scuzați.

Ce, Crucea Roșie dă bani pe transportul de apă plată și minerală la niște oameni înconjurați de lemne de foc și zăpadă, dar prea leneși pentru a-și topi zăpadă? De ce? Cu ce sunt mai calamitați ăia înconjurați de zăpadă decât cei care nu au cu ce face focul și n-au ce pune pe masă? Sau oamenii care, în Apuseni, sunt rupți de lume cu săptămânile?

Nu zic, sunt și oameni care suferă pe bune și tot, dar sunt minoritari, iar ajutoarele nu se vor da discriminatoriu. Deci sictir.

Ca atare, vă dați seama că nu pot să sprijin așa ceva. În fond, oamenii devin proști și leneși pentru că li se permite și văd că le merge și așa. Or, cum pot eu, în calitate de cetățean responsabil și cu facultățile mintale la locul lor să sprijin așa mizerie? Ca să ce?

6 Comentarii

 1. ex-silentio 13 februarie 2012 la 21:52 - Raspunde

  Eu prefer să fiu unul din ăia iresponsabili și fără facultăți mintale la locul lor, și să ajut cu ce pot.
  Eu stau în Râmnicu Sărat, am rude, prieteni, izolați în comunele din apropiere. Nimeni nu a ajuns acolo încă. Pe aici nu e chiar așa cum vezi la televizor… în unele locuri e mult mai rău.
  Uite, am văzut la știri cum la Puiești, niște indivizi preferau să stea în bar și să bage câte o țuică în loc să ajute pe ceilalți. Ăia erau bețivii satului, fiecare sat are așa ceva. Ăștia sunt minoritatea, nu ceilalți. Nu cred că putem renunța la a ajuta un sat întreg doar pentru că vreo câțiva idioți preferă să stea la băut în loc să ajute.
  Iar chestia cu “oamenii devin proști și leneși pentru că li se permite și văd că le merge și așa” mi se pare că sună puțin a jignire… doar mi se pare 🙂

  • Robin Molnar 13 februarie 2012 la 23:22 - Raspunde

   OK, nefiind din zonă nu am acces la aceleași informații ca și tine. În mod evident, nu mă refer la bătrâni și bolnavi, ci la bețivii satului. Or, din ignoranța indusă de mass media tradițională, poate că n-am pus punctul pe “i” așa cum ar fi fost, iată, corect: bețivii satului nu e corect să primească ajutoare.

   În rest, pe final, nu m-am referit la oamenii din nicio zonă, ci la starea națiunii care, iată, mă include și pe mine. Și, deci, iartă-mă că nu am avut răbdarea de a analiza toate dedesubturile și de a înțelege că ceea ce văd și ceea ce mi se spune că este nu este chiar corect.

 2. joita lucian 13 februarie 2012 la 22:44 - Raspunde

  Cam rece mare…Robin sunt oameni batrani care au nevoie de un mic ajutor ..si cred ca ..conteasza fiecare banut…mi-e teama de cei care i-i administreaza doar!

  • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 08:51 - Raspunde

   De bătrâni îți dai seama că mi-e milă, dar nu și de bețivii satelor.

 3. ex-silentio 14 februarie 2012 la 01:00 - Raspunde

  No, nu e nevoie să te enervezi, io doar mi-am dat cu părerea, ca și tine de altfel. 🙂 Știu că nu te-ai referit la bătrâni și bolnavi . Poate că, fiind mai aproape de zonele cu probleme sunt mai subiectiv. Ce voiam eu să zic însă este că nu putem să-i lăsăm pe oameni înzăpeziți, cu problemele lor, din cauza câtorva idioți care preferă mai degrabă să bea decât să dea o mână de ajutor. Nu știu ce televiziune le-a luat interviu unor specimene din astea. Îmi venea să intru prin televizor să-i strâng de gât când îi auzeam zicând “noi avem probleme mai importante, nu merge muzica” … mă rog, cam așa ceva.
  Cum zicea și Lucian, problema cu ajutoarele este la cei care le administrează. Și în acest caz, am mai multă încredere în ajutoarele oferite de Crucea Roșie decât în cele date de primării, care în unele cazuri ajung înjumătățite la populație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.