Ce urmărește Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a venit cu propunerea ca cei care n-au luat Bac-ul să se poată înscrie la cursuri pregătitoare la universități, fără a fi studenți. Sau ca cei care n-au luat Bac-ul să se poată înscrie la un curs pregătitor la facultate, urmând ca după ce iau Bac-ul să fie trecuți direct în anul doi.

De fapt, orice s-ar specula în privința elevilor, fundamentul este altul: să se ducă elevii la facultate, astfel încât acestea să poată cere fonduri. Și aici e mafia: pentru un elev aflat în liceu, statul român plătește vreo 1000 de lei pe an (nu știu suma, acum, rog să fiu corectat), iar pentru un student la facultate, statul român plătește vreo 3000 – 4000 de lei pe an. Adică, practic, se încearcă sugerea în continuare a unor bani de la buget de către facultăți care nu prea au ce să caute în sistem…

Adică nu nu numai că statul a risipit vreo 4,000 de lei per licean ratat, acum vrea să mai risipească tot atât. Logic de ce. Sau nu?

12 Comentarii

 1. zoologika 05 octombrie 2011 la 09:29 - Raspunde

  E logic pentru ca pulimea este oglinda conducatorilor alesi de ea si vor sa duca mostenirea mai departe.

 2. xtall 05 octombrie 2011 la 11:11 - Raspunde

  Te-ai prin și tu de faza 🙂
  Eu m-am prins de ea când s-au făcut niste alocări de fonduri (imense) pe la facultatea .. Dunărea parca, pe la Galați, ptr moldoveni, și niște complexe universitare, era o treaba foarte ciudata, criza, da acolo se băgau la greu bani, plus ca moldovenii nici nu erau atât de interesați, vrei nu vrei, haide, parca ii luau cu japca la scoală 😛
  Ăștia au sigur relații pe la buget și sug tare pe chestii de fonduri alocate, pentru un elev moldovean suma alocata e de de vreo 3 ori mai mare decat penru un elev roman.

  • Robin Molnar 05 octombrie 2011 la 21:06 - Raspunde

   M-am prins de fază din prima clipă, dar jur c-am așteptat să văd și reacția presei. Fie nu le pasă, fie nu s-au prins, fie nu au vrut să pună punctul pe i.

 3. joita lucian 05 octombrie 2011 la 11:23 - Raspunde

  Astia sunt in stare sa ii treace ..doar ca sa nu le dea vre-un ban!

 4. Dani 05 octombrie 2011 la 11:54 - Raspunde

  Ea parca e rector. Isi vede de interes. Inca o promotie de nepromovati si multe facultati isi vor inchide afacerea.

  • Robin Molnar 05 octombrie 2011 la 21:12 - Raspunde

   Da, e rector și are salarii de plătit, copii de prășit…

 5. Dana 05 octombrie 2011 la 14:53 - Raspunde

  daca pentru cursurile astea pregatitoare le da si o diploma ca de platit oricum se vor plati, s ar putea da o noua lege- care vrea la facultate!…nu conteaza bac luat sau nu…sa se duca acolo constiinciosi sa cotizeze

  • Robin Molnar 05 octombrie 2011 la 21:13 - Raspunde

   Aia ar contrazice legile evoluției sociale. Ce facem, ne întoarcem înapoi la feudalism, când numai cei cu bani aveau drepturi?

 6. TNH 09 octombrie 2011 la 22:38 - Raspunde

  Sau poate că vrea să adune voturile analfabeților la alegerile care vin. Mulți și proști, 2 in 1 – cantitate și masă de manevră.

  • Robin Molnar 11 octombrie 2011 la 14:09 - Raspunde

   Păi aia vrea, firește. Nu binele societății, ci voturile ei!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.