Cruzimea față de animale din familie se învață

Amu, e drept, eram puțin cătrănit, că veneam de la o farmacie unde duduia de la ghișeu mi-a dat altceva decât ce-i cerusem, ca să-și vândă ea Cold3-ul dar, chiar și așa, nu mă leg de oameni nevinovați pe stradă…

În seara aceea, mă grăbeam să ajung acasă, mi-era foame, eram răcit – pneumonie interstițială, mai de grabă – și n-aveam nicio treabă cu nimeni, pur și simplu doream să ajung acasă, la căldurică.

Ei, venind așa, agale, la un moment dat văd o fază, cam așa: două femei plimbă un cățel, în timp ce o pisică maidaneză le depășește prin stânga, pe lângă un perete, moment în care femeia cu lesa îl lasă mai liber pe cățel, să meargă să sperie pisica și s-o latre amenințător, care pisică s-a înfoiat, s-a lipit de perete și aștepta să vadă ce se întâmplă.

În timpul ăsta, cele două femei se distrau nespus pentru că au băgat pisica în încurcătură, lucru care m-a înfuriat până peste poate. Așa că mă apropii de ele, în timp ce pisica – beneficiind de diversiune – pleacă:

– [C-un incredibil accent americănesc, nu știu de unde l-am avut.] Nu vă supărați, de ce faceți asta?

– Asta ce?, îmi spune bătrâna (era cu nepoțica adolescentă).

– De ce lăsați câinele să atace pisica?

– Ei, socializează și ei.

– Precum oaia cu lupul, sau cum?

– Haide, domnule, că nu s-a întâmplat nimic…

– N-am mai pomenit, doamnă, așa nesimțire. Cum să-i faci rău unui animal în mod gratuit? V-a făcut ceva pisica? Ce-ați avut cu ea? Dacă-i dădeam un picior în cap câinelui Dumneavoastră, cum era?

– Vai, dar nu s-a întâmplat nimic…

– Păi nu s-a întâmplat, că am intervenit eu, că dacă era după Dvs…

Doamnele s-au întors total nereverențios și au plecat, eu mi-am continuat drumul iar o mamă c-un copil râdeau copios de babe, în timp ce aceasta-i explica băiețelului că nu e frumos să lași un câine să rănească o pisică.

În fine, un bunic stricat de cap îți poate strica și ție copilul, asta este concluzia pe care am tras-o după faza asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.