Cum e cu schimbarea asta a orei

E plină lumea de idioți, iar câțiva chiar au bloguri  sau conturi social media destul de bine cotate. Deh, nici Gazeta Matematică n-avea milioane de cumpărători, dar era cunoscută, însă să nu divaghez.

Câțiva cretinei din ăștia s-au trezit că nu le mai place schimbarea asta a orei pentru economisirea energiei, motivând că acum e economie de piață și că nu statul trebuie să plătească energia aia suplimentară, ci că acum e treaba firmei.

Ba, chiar, unii spun că invenția asta cu schimbarea orei este una ceaușistă, că ar trebui să nu mai trecem la ora de iarnă și alte asemenea inepții atât de cretinoide, încât îmi și venea să urlu:

– Bă, tâmpiților, voi sunteți niște comuniști cu gândirea asta de CAP (Cooperativă Agricolă de Producție, nu căpățână). Salariile sunt plătite din același buget ca și facturile, adică din bugetul companiei. Ba, mai mult, după ce că plătești o dată curentul iluminarea pentru o oră în plus pe zi (ceea ce este 10 – 12% din factura pentru o companie unde se lucrează opt ore), mai plătești încă o oră de iluminat în plus și la instituțiile de stat.

Ne este atât de lene pentru ca, prin mutarea orei de două ori pe an, să facem economii de 300 – 400 de milioane de euro numai la bugetul de stat și încă o dată pe-atât la privat? Dar nu ne e și rușine doar să ne gândim să renunțăm la ea?

Nu, nu mă dau rotund și economist. Doar subliniam o chestie, ca blonda cu tractor.

4 Comentarii

 1. ocsike 31 martie 2011 la 19:46 - Raspunde

  Stai ca nu pricep. Dacă se renunţă, ora în plus cu ora în minus se anihiliează. Io nu văd nici o economie pe durata unui an.

  • Robin Molnar 31 martie 2011 la 20:53 - Raspunde

   Păi nu așa, iarna lumina solară apare mai târziu și se termină mai devreme. Dacă se dă ceasul cu o oră în urmă, majoritatea activităților economice se vor produce pe lumină. În schimb, vara soarele apune mai târziu și răsare mai devreme, permițându-ne să revenim la ora “naturală”. Acum înțelegi?

 2. joita lucian 31 martie 2011 la 20:58 - Raspunde

  Abia acum mi-am reglat si eu ceasu pe telefon ca era sa mi-o fur cu un meeting…ca nu aveam ……cesul de mana la mine si m-am orientat dupa telefon!:)

  • Robin Molnar 31 martie 2011 la 21:25 - Raspunde

   =)) Vezi că ești încă în perioada de probă…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.