Donezi pe Facebook?

E drăguț. Dar ai certitudinea că banii tăi au ajuns acolo unde ți-ai dorit să ajungă? Uite un caz halucinant:

Despre Ioana am scris de multe ori. Am scris despre boala ei, despre cum s-au strans bani intr-un timp record, despre cat de frumos s-a unit o intreaga comunitate in jurul Ioanei, despre cum faptele bune se rasplatesc, deoarece liantul in aceasta poveste, matusa Ioanei, Codruta Brustur este un om magnific pe care te poti baza la orice ora din zi si din noapte.

Ei bine, o femeie s-a gandit sa profite de pe urma povestii tragice a Ioanei. asa ca a preluat fotografia ei, a pus un text, in care a modificat exact partile esentiale: contul si numele parintilor Ioanei cu alt nume si evident alt cont si s-a apucat sa o distribuie. Fotografia a circulat nestingherita, timp de o luna, a strans pana la momentul in care a ajuns informatia la noi, cei care stim POVESTEA REALA peste 13000 de share-uri.

Calea Lactee

Ce poți să faci în astfel de cazuri? Am văzut oameni distribuind orbește astfel de postări, chiar și postări stupide puse doar de țeapă, postări în care nu se preciza niciun număr de cont, nimic, fiind doar un mijloc de măsurare a naivității binevoitorilor.

Dar un astfel de caz are implicații atât de profunde. Adică acel cont de unde s-a postat falsificarea s-ar putea să fie și el fals, iar buletinul asociat contului s-ar putea să fie al unui om al străzii, ia banii de unde nu-s.

Ce e, deci, de făcut?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.