Filozofi de ciclul gimnazial

Am întâlnit mulți, prea mulți așa-ziși filozofi cu o cultură generală la nivelul ciclului gimnazial. Adică, no, dacă ești la seral sau profesională nu știu dacă ești în măsură, cu toate bunele intenții, să ții discursuri filozofice.

Adică, no, nu este nimic rău în sine să gândești, chiar nu este. Cu toate acestea, dacă ești atât de bun, poate că ai avea o altă pregătire. De fapt, nici de asta nu vreau să mă leg, ci de altceva, și anume de fățărnicia unora care se dau filozofi, dar n-au nici pregătirea nici cunoștințele necesare pentru a pune informația în context, așa cum ar fi normal.

Da, despre fățărnicia unora care se dau filozofi vreau să mă leg. Pentru că este fățărnicie să te dai bun, drept, inteligent și filozof, dar să nu știi lucruri elementare despre univers, viață, religie sau artă. Și este fățărnicie să te dai inteligent pentru că ai auzit că fetele sunt topite după filozofi (poate – poate ți-o pica ceva).

Bine, aici rămâneam mereu surprins cum unele fete puneau botul la așa mizerii. Apoi râdeam că, deh, fiecare după cât poate. Dar să nu divaghez. Mă obosesc filozofii ășia filfizoni, mi se par ridicoli. Oare numai mie?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.