4 Comentarii

 1. Mihai Todor 20 octombrie 2013 la 03:29 - Raspunde

  Iar îți urci creștinii în cap, bre? 😛

 2. ice4you 20 octombrie 2013 la 11:19 - Raspunde

  1. Sistemul de ventilatie era probabil unul natural, folosindu’se usile de aeraj pentru controlarea fluxului de aer, comparabil cu cel al galerelor unde erau “gazduiti” in “burta” galerei cateva sute de sclavi care “pedalau” la vasle plus oastea. Nici alea nu aveau geamuri … nici in mine nu sunt geamuri … de unde pana unde ideeia ca doar asa se poate ventila?!

  2. Animalele probabil ca au stat pe loc … si nu au fost scoase la plimbare.

  3. Greselile de interpretare sunt frecvente.

  4. Metoda de conservare a carnii prin sarare/uscare/afumare sunt vechii de cand lumea si pamantul. Carnea conservata reprezenta principala metoda de hranire a celor care navigau pe ape … lipsa legumelor si fructelor proaspete era cea mai mare problema de unde si cunoscutele epidemii de scorbut.

  5. Figure 4. Animal enclosures with sloped, self-cleaning floors, emptying into a manure gutter or pit.

  6. Un sistem de hranire bine pus la punct este relativ usor de intretinut daca vorbim de alimentatie in mare parte bazata pe furaje. Ca exemplu poti lua fermele dezvoltate din perioada preindustriala unde cateva mii de capete putea fi lejer intretinute de un personal relativ redus.

  7. Ai fi surprins de rezistenta acestor materiale lemnoase daca legaturile si structura se face intr’un anume mod. La fel de circumspecti au fost oamenii de stiinta si in ce priveste trestia … care s’a dovedit suficient de rezistenta pentru o tranversare a oceanului in urma unui experiment.

  8. Un sistem de ventilatie bine pus la punct elimina toate problemele cu exceptia luminii care putea fi usor asigurata de lampile cu ulei, principala metoda de iluminare a acelor vremuri.

  9 … ia in considerare faptul ca aceea arca poate fi doar o interpretare a ceia ce a fost defapt.

  Nu stiu de ce ne credem atat de evoluati in dauna celor dinaintea noastra atata vreme cat exista multe lucuri pe care ei le’au facut iar noua nu ne iasa in ziua de astazi nici cu mama tehnologiei!? In plus de asta dovezile sunt putine … cunoasterea civilizatiilor dinaintea noastra fiind foarte redusa si in mare parte bazata pe interpretari mai mult sau mai putin sustinute de dovezi clare.

  • Robin Molnar 21 octombrie 2013 la 20:11 - Raspunde

   1. Galerele erau mult mai mici, mai ușor de aerisi, și n-aveau 20,000 de animale în ele. Maxim 200 de sclavi aveau cele mai mari galere.
   4. Leii mănâncă carne uscată? Stârv?
   5. Conform implicațiilor de la Figura 4, animalele nu aveau loc, că spațiul era irosit pentru manure.
   7. Da, aș fi, mai ales dacă ar pluti…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.