Hai să le plângem de milă putorilor ordinare și cetățenilor!

Domnule/ doamnă, era să explodez de nervi astă seară la știri, de m-a luat cu junghiuri pe la inimă și sughițuri porcești și incontrolabile. Ce mai, îmi țiuiau urechile de la puseul de tensiune care m-a năpădit de nervi.

Cei de la ProTV le plângeau de milă putorilor extraordinare care așteptau ca și curățenia, nu doar zăpada, să le pice din cer, într-o fază cam așa:

[Reporteriță] – Zăpada le produce pagube însemnate și comercianților, care suferă în lipsa clienților, cum este de exemplu acest chioșc de pe o stradă lăturalnică…

Și-mi filmează cameramanul chioșcul. Pe proprietar atât de tare l-a durut în fund de clienți, încât nu și-a curățat deloc zăpada din fața chioșcului. Deloc. Nicio urmă nu era în zăpadă, de atâta timp! Lumea nu avea cum să ajungă, trebuind să se rostogolească prin zăpadă.

Am crezut că dau în boala vacii nebune, cu repetiție, nu altceva, iar dacă eram de la inspecția primăriei de sector din București, peste ăla m-aș fi dus primul dis de dimineață să-l amendez pentru că nu și-a curățat trotuarul din fața magazinului.

Oricum, să nu fim ipocriți! Ignorarea necesității de a curăța trotuarele este o decizie politică. Zăpada necurățată, cu tot disconfortul ei, este o decizie politică luată de primar ca să nu-și amendeze cetățenii pentru că și ei sunt oameni…

Am putea, măcar, să nu mai fim niște senzaționaliști ipocriți?

12 Comentarii

 1. brontozaurel 15 februarie 2012 la 21:08 - Raspunde

  La parter am: doua farmacii, ceva cu jocuri de noroc, doua magazine cu chestii utile pentru casa, un print & copy shop, un atelier de reparatii mobila, un magazin de toale, o pizzerie, trei banci si o librarie (stiu, bloc lung, 12 scari 😛 ). E mereu curat in fata. La una din farmacii lucreaza o tanti mare de de-abia se misca si totusi mereu o vad cu lopata sa tina luna pe acolo.

 2. Ionel 15 februarie 2012 la 21:12 - Raspunde

  In urma cu cativa ani unii dintre noi ar fi ras la un astfel de post, insa acum… parca iti vine sa plangi…
  Asta nu e nimic, pe langa marile baleri pe care le poti vedea la tv.
  Eu as recomanda blogerilor sa nu mai abordeze astemenea subiecte, sa vorbesca despre ceva mai frumos.

 3. joita lucian 15 februarie 2012 la 21:55 - Raspunde

  Lasa -ma RObin ca eu la bloc am facut doua locuri de aprcare am rupt lopata si altii au venit si au parcat…fiind locuri neplatite…pai nu-ti vine sa ii iei la lopeti?! nesimtirea…..e la nivel de virtute la noii! sunt plin de nervi!

  • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 09:02 - Raspunde

   Și ce te ține să îngropi mașinile în zăpadă?

   • joita lucian 16 februarie 2012 la 11:44 - Raspunde

    Nu sunt genul….am parcat si eu unde a dezapezit altu..ca nesimtitul!

 4. Valentin 16 februarie 2012 la 00:24 - Raspunde

  Chiar astazi in drum spre servici am vazut cum unii oameni dateau la lopata saracii sa faca loc atat lor cat si vecinilor din bloc iar o femeie mai era si nesimtita cica de ce nu ati facut tot trotuarul.. Pai chiar ca iti vine sa ii dai cu lopata in cap cand vezi astfel de oameni

 5. alex 17 februarie 2012 la 03:22 - Raspunde

  reportorii ziceau ca sunt 3 feluri de oameni: oameni gospodari care fac ce pot dar sunt neputinciosi in fata zapezii, oamenii lenesi carora nu le pasa si tot prin carciuma o freaca, si oameni saraci care prefera sa dea zapada altora in curte decat pe a lor pentru un ban in plus, sa nu ii judecam pe toti si sa nu ii bagam in aceeasi oala

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.