Hoituri ambulante

OK. În tren aveam loc la spaţiul comun. Şi cum, doar v-am povestit, aerul era cam împuţit, m-am dus spre spaţiul acela din capătul vagonului, unde dealtfel este şi uşa, care uşă era întredeschisă. No, îmi era rău de la berile de aseară şi mi-era rău de la mişcarea trenului.

Aşa că mâncam nişte sticksuri, pe culoarul acela îngust, mergând pre ieşire. Când din faţa mea vine un beţiv, Doamne – Dumnezeule care tolerezi toate lighioanele de pe acest pământ, pfuai! Voi ştiţi cum puţea ăla? Nu ştiţi, din fericire nu vă puteţi imagina. Şi e bine că nu vă puteţi imagina!

Omul, un beţiv neîngrijit şi nespălat, puţea a ţigări soioase, cu mirosul acela specific localurilor de fumători. Vă jur, după estimarea mea, omul a mers tot anul, da, tot anul, cu aceleaşi haine, la toate birturile. Puii mei, am fost fumător 10 ani, dar dacă până şi pe mine mă oripila mirosul acela, Dumenzeule!

Deci mâncam, vine prostul, mi se opreşte mâncarea în gât, ceea ce aveam în stomact dă inject la space boosters (thrusters – ca la rachetele spaţiale) şi mi se urcă în gât, cât pe ce să borăsc acolo pe loc. Noroc că mi s-a întâlnit mâncarea undeva la mijlocul limbii şi, semi-leştinat de şocul ăsta, am avut instinctul să înghit.

Puii mei, amestecul de pişat, rahat, ţigări, rachiu ieftin, jeg şi iarăşi jeg, bomba asta, m-a omorât de dimineaţă, mi-a ruinat complet ziua, m-a terminat psihic. Şi, bonus, erau doi din ăştia. Unul era român, mai masiv şi cu mutră de condamnări repetate, iar unul era ţigan, mai mic în talie cu parcă doar o condamnare şi poate şi o dâră mai om. Oricum, erau identic de nespălaţi şi cred că ultima dată săpunul a atins pielea neagră de jeg a ălora a fost când au făcut armata, acum vreo 30 de ani, sau când au intrat la "facultate" pentru însuşirea unor bunuri ce nu le aparţineau.

Vă jur, atât de rău puţeau încât se îndoia câmpul gravitaţional în jurul lor, lumina de ciurba, aerul devenea plasmă şi fenomene paranormale, de genul unor misterioase perturbaţii electro-magnetice, se desfăşurau pe o rază de zece metri în jurul lor. Imaginaţi-vă că la cât erau de nespălaţi nici măcar muştele nu mai roaiu în jurul lor, că mureau intoxicate.

De exemplu, românul a mers la budă şi a dat se spele, după ce în prealabil a uitat să tragă apa – hai să nu speculăm cum am aflat asta – iar apa s-a ferit să-l atingă şi cugea oricum, numai spre mâinile lui nu. Şi, sincer, n-o condamn. Io l-aş fi luat pe ăla şi l-aş fi dus la acceleratorul de particule de la Geneva. Şi i-aş fi dat o cinzeacă. Ţinând cont că materia însăşi se ferea de ăla, sunt sigur că în pahar ar fi rămas doar bossonul Higgins Higgs şi atât. Dar divaghez, deci să revin la nesimţiţi. 

Pe o scară de la 1 la 10, ăştia emanau o nesimţire de 3 x 1044 + 31215554228845552474485442. Şi se plimbau de la compartiment la baie, oripilând câte trei gări, simultan. Şi au deschis uşa la compartiment, nu ca să intre aerul, după cum deja v-aţi imaginat, ci ca să mai iasă din putoare. M-am dus şi le-am închis uşa, dar au deschis-o la loc. Îmi venea să-i iau la omor, acolo, în tren. Pur şi simplu, de la atâta nesimţire mi-a sărit siguranţa.

Şi nu, nu înţeleg de ce naşul i-a lăsat în tren, chiar şi cu bilet. Nu scrie nicăieri în regulamentul de circulaţie nimic de haine curate sau, măcar, de transportul cadavrelor, al hoituriloir ambulante? Adică OK, am înţeles că trebuie să ai bilet, dar dacă eşti tot căc*t pe tine mai ai voie să circuli?

Vă jur, chiar şi acum mi se întoarce stomacul pe dos şi-mi vine să borăsc, dar e păcat de fasolea aia frecată şi de clătite. 

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 14 noiembrie 2010 la 01:52 - Raspunde

  Mă da’ încăpățânați mai îs ăia de la CERN. De atâta timp se tot chinuie să [s]dea gaura la macaroană[/s] găsească bosonul Higgs în loc să îți ceară ție sfatul 😛 N-ai cu cine dom’ne… Niște proști.

  • Robin Molnar 15 noiembrie 2010 la 09:06 - Raspunde

   Deh, crede-mă, o așa întâlnire cu niște asemenea elemente nu poate fi prevestită științific. =)

 2. Ana 14 noiembrie 2010 la 02:08 - Raspunde

  Ba da. Constituie contraventie accesul in tren cu obiecte urat mirositoare. De pe cfrcalatori.ro – [url=http://i910.photobucket.com/albums/ac310/thebabydino/2010_08_Aug_misc/legal.png]screenshot[/url]

  • Robin Molnar 15 noiembrie 2010 la 09:08 - Raspunde

   =D Pfuai, trebuie să-i filmez pe nași cum permit încălcarea cu bună știință a acestor regulamente. =D Mulțam fain Ana! =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.