25 Comentarii

 1. Yamasha 27 februarie 2012 la 13:24 - Raspunde

  Ai si tu dreptatea ta, dar un om cu capul pe umeri ar gandi de 2 ori inainte sa faca ce-a facut jandarmul, dar nu…el a facut exact ce face si la munca…vezi protestele de luna trecuta.
  Ma gandesc cum si-o creste copiii…

  • Larisa 27 februarie 2012 la 13:25 - Raspunde

   Sa inteleg ca iei apararea cersetorilor si a parbrizarilor?!

   • Mircea C. 28 februarie 2012 la 13:28 - Raspunde

    Larisa draga, fa-ti o analiza genetica. Daca nu te indignezi cand afli ca o fetita de 11 ani e batuta de un goriloi, s-ar putea sa afli ca ai un cromozom Y.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:50 - Raspunde

   Mă gândesc că copiii nu-i lovesc mașina.

 2. ex-silentio 27 februarie 2012 la 13:52 - Raspunde

  “jandarmul s-a dat jos din masina si a fugarit-o pe fetita. Cand a prins-o, a pus-o la pamant, lovind-o continuu cu picioarele”
  Nu, nu e nici statul vinovat, nici salariul, nici noi, nici Băsescu, nici copila că era țigancă. Nici măcar faptul că avea nervii întinși la maxim nu justifică fapta.
  El e singurul vinovat.

 3. LoL3X 27 februarie 2012 la 13:58 - Raspunde

  “Dacă statul își făcea treaba, nu mai avea cine să ne spele parbrizul la semafor”

 4. Trodat 27 februarie 2012 la 14:16 - Raspunde

  a exagerat un pic, nu trebuia sa foloseasca violenta

  • Mircea C. 28 februarie 2012 la 13:24 - Raspunde

   A exagerat mult, nu un pic. Una e o palma, si alta e sa dai cu picioarele in cineva cazut la pamant. Cu atat mai mult cu cat el e un magadan recrutat si dupa criterii fizice, iar la pamant e un copil. Asta daca e sa credem ce scrie in sursa, ca nehalitii astia de ziaristi in goana dupa senzational mai le si umfla cu pompa.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:51 - Raspunde

   Just.

 5. Nelly 27 februarie 2012 la 14:37 - Raspunde

  Unii spala asa: scuipa si dau cu maneca. Nu stiu cum a incercat fata sa spele. Cu ce? Avea bani de detergent? La astfel de insistenti sau insistente mai e varianta cu neplatitul serviciului nedorit. Dar violenta…

 6. TNH 28 februarie 2012 la 14:15 - Raspunde

  Măi, eu de obicei nu ţin cu ţiganii, dar acum stau şi mă întreb dacă jandarmii nu erau cumva testaţi psihologic. Adică dacă eu sunt dusă cu pluta şi bat pe cineva, jandarmul ar trebui să aibă exerciţiul de a se abţine.

  Şi iar n-am înţeles de ce fata a dat cu piciorul în maşină. Toţi proprietarii de maşini fac crize de nervi când le zgârii. Să zgârii o maşină (a cărei vopsire costă câteva sute de lei) pentru că proprietarul nu te-a lăsat să-i speli parbrizul e barbarism. Nu e vina fetei, e vina părinţilor care au trimis-o şi care au învăţat-o să distrugă bunul altuia. De altfel, niciodată nu e vina copiilor, e vina părinţilor. În locul jandarmului, n-aş fi bătut-o pe fetiţă, ci pe ţigăncile care au trimis-o. Pe toate le-aş fi luat la omor dacă aş fi avut fizicul necesar.

  Ce mi se pare jegos din partea ţigăncilor (nici nu mă aşteptam la altceva) e că atunci când au venit reporterii “au uitat” să spună că jandarmul a fugit după fată doar după ce i-a lovit maşina. Cu alte cuvinte, cine caută scandal, găseşte. În fine, jandarmul a acţionat ca un om de rând, nu ca unul care ar trebui să se controleze în situaţii de genul acesta.

  P.S. Am tot auzit de jandarmi care se cred legea, am tot văzut poliţişti sau soldaţi care se sinucid cu armele din dotare, oare n-ar fi cazul să facă ceva cursuri de management al violenţei, al furiei, etc? Iar testarea să se facă pe bune, bineînţeles.

  • TNH 28 februarie 2012 la 14:21 - Raspunde

   Dacă stau să mă gândesc, cred că unul dintre cele mai importante criterii de selecţie a jandarmilor e absenţa exerciţiului gândirii. Nu de alta, dar ordinele trebuie să fie executate, nu discutate.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:54 - Raspunde

   La noi testarea psihologică este inexistentă.

 7. Robert 29 februarie 2012 la 08:45 - Raspunde

  Cred ca jandarmul de care vorbesti nu era ca toti ceilalti de meseria lui, nu trebuie sa generalizam la toti romanii, sunt si oamenii echilibrati in tara asta si cu responsabilitatea faptelor si vorbelor lor. In cazul asta omul era iresponsabil. Cei care l-au angajat in jandarmerie au facut-o probabil pe ochi frumosi sau favoritisme si asta intradevar e un lucru comun in tarisoara noastra.

  In al doilea rand victima putea fi protejata de autoritati prin scoaterea din mediul familial. Aici este un lucru care iar nu se practica in Romania, autoritatile nu sunt atat de resposabile in ceea ce priveste romii. Nu prea exista programe de integrare in societate a minoritatii lor.

  Dupa cum vezi Robin, ce s-a intamplat aici e vina autoritatilor in primul rand si in al doilea rand al societatii civile.

  Putem spune intradevar ca autoritatile sunt sunt alese de societatea civila sa o reprezinte. Vina societatii civile este ca nu se implica in astfel de cazuri prin a lua atitudine impotriva unor astfel de comportamente violente. Societatea civila ar putea face asta numai la nivel global prin toleranta si schimbarea metalitatii extremiste.

  Poate ar fi nevoie de o implicare de ambele parti in schimbarea mentalitatii atat din partea romanilor cat si din partea romilor.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 22:00 - Raspunde

   Jandarmii de la Cluj nu sar să dea cu bâta așa ușor. Și, oricum, nu dau decât la ordin.

 8. @iulian 29 februarie 2012 la 17:25 - Raspunde

  in jandarmerie minte multa nu se cere…SA FII PROST SA AI PUTERE…

 9. brontozaurel 02 martie 2012 la 04:02 - Raspunde

  Proceda la fel si daca in cazul fetei era un individe 130kile, posibil inarmat?

  • Robin Molnar 02 martie 2012 la 07:44 - Raspunde

   Slabe șanse.

   • brontozaurel 02 martie 2012 la 15:16 - Raspunde

    Atunci se cheama ca a batut-o tocmai pentru ca era copil si nu putea sa-i faca la fel de mult rau. Nu ca si-a pierdut mintile si a actionat la furie, pentru ca in cazul ala n-ar mai fi tinut cont de “categoria” adversarului si de propriul instinct de conservare.

    A se vedea episodul Mouse Trouble din Tom & Jerry, ala in care Tom isi ia manual de prins soareci si la capitolul V citeste ca “a cornered mouse NEVER FIGHTS!” – asa ca sare pe bietul Jerry pe care il adusese intr-un colt fara posibilitate de scapare. Urmatoarea imagine cu Tom e asta. Jerry era furios si disperat si n-a mai tinut cont de categoria adversarului…

    Sau mai era un filmulet cu un tigru care sarea sa atace un elicopter. Tigrul nu era speriat, era furios. Clar nu avea nici o sansa in fata monstrului metalic, dar furia nu tine cont de asta.

    Cand iti pierzi mintile de furie ataci orice. Nu mai conteaza ca-i de doua-trei ori cat tine…

    • Robin Molnar 06 martie 2012 la 08:17 - Raspunde

     Da, așa este, e bună argumentarea asta prin exemple.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.