Instituția șutului în fund

O fază din Petroșani, povestită, era cam așa. De 1 Decembrie, în zona Parcului Central, dis de dimineață, se împărțea fasole cu ciolan (de fapt, ciolan cu fasole, dacă e să fim exacți) în două părți ale parcului dreptunghiular.

În alte două părți se împărțea ceai la pahar elegant de hârtie, cum se dă cafeaua la mall, deși în Petroșani n-avem mall (Jiul Shopping Center e altceva). Deci drăguț, mai ales că era moca.

No, dar o duduie de prin Vulcan, pe la vreo șaizeci de ani, cu părul grizonat tuns până la ceafă, duduie ce a lucrat la cinematograful vechi din Vulcan, după ce și-a luat porția de îmbucătură s-a dus să-și ia și de băut, dintr-o zonă unde se împărțea.

Astfel, faza a fost cam așa:

Vaca se apropie de o fată care împărțea paharele. Simțind că paharul e cald întreabă:

– Ce e asta? Vin?

– Nu, ceai.

La care nesimțita aruncă ostentativ paharul pe jos…

Să mai spun că ea și cu neamul ei au venit la pomană din Vulcan la Petroșani și că au fost văzuți de după niște blocuri cu vreo cinci farfurii de mocăngeală, semn că fiecare a stat la mai multe cozi?

Amu, eu mă gândesc așa. Dacă, vreodată, o să mai trebuiască să mă duc la ceva de-asta publică unde se dă moca, o să-mi iau o sticlă cu apă, să le-o torn în cap fufelor care fac așa gesturi lipsite de cea mai elementară decență.

Serios, n-ar trebui să reglementăm instituția șutului în fund prin care, atunci când un cetățean consideră că i-a fost insultată demnitatea umană, să se apere cu un simbolic șut în fund din capătul grădinii spre coaja aceluia care l-a insultat?

4 Comentarii

  1. joita lucian 04 decembrie 2011 la 10:30 - Raspunde

    Mi-ar face mare placere ca eu sa conduc institutia..ca am invatat sa mai nimeresc si alte locuri nu numai fundul!:)) am mobilitate mai mare intelegi:)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.