La Sensiblu portmoneul strigă nu

M-am dus zilele trecute la Sensiblu, să-mi iau niște plasturi Nicorette. Intru, îi spun că vreau să mă las de fumat și că să-mi recomande ceva plasturi. Și-mi dă niște plasturi Nicorette de 5 miligrame, 10/16 ore. Nu spun că erau vreo 10 lei bucata…

Eh, ajung acasă și mă uit în cutie. M-apuc să citesc și cum citeam, cum mă enervam și mă îngrijoram. Dar mai mult mă enervam. Pentru că tratamentul este cam așa: vreo 8 săptămâni cu plasturi de 15 mg la 10/16 ore. Tâmpita mi-a dat de 5 mg. Ce pana corbului mort de beat să fac eu cu cele de 5? Normal, m-am dus la o altă farmacie și mi-am luat ce trebuie, mult mai ieftin.

Totuși, cum naiba lucrează tâmpita aia în domeniu, dacă nu citește nenorocitele de prospecte? Adică, no, io mă gândesc așa: nu e treaba mea să știu cum se folosesc diversele chestii medicinale înainte să le folosesc efectiv. Este treaba ei. În schimb, dacă nu-i merge sistemul de gestiune, este treaba mea să știu de ce. Pentru că acum vreo 10,000 de ani oamenii au inventat o chestie minunată numită diviziunea socială a muncii, cea care ne-a permis să evoluăm ca specie.

Sincer, sunt convins că mi le-a dat doar așa, ca să se scape de ele, doar și-a găsit fraierul. Și, da, sunt foarte ușor iritabil pentru că, no, n-am fumat.

6 Comentarii

 1. Mihai Todor 26 iunie 2010 la 00:41 - Raspunde

  No ca să vezi. Da\’ cine te-o convins să te lași (iar)? 😛

 2. TNH 26 iunie 2010 la 14:07 - Raspunde

  E incredibil, tu nu ştiai că la farmacii angajatele sunt doar vânzătoare? Fiecare farmacie are doar o farmacistă, care ia salariu mai mare, restul sunt personal necalificat care se califică la locul de muncă (aşa ies mult mai ieftin când trebuie să plătească salariile).

  P.S. Nu vreau să te descurajez, dar n-am auzit pe nimeni care să se fi lăsat de fumat cu ajutorul plasturilor… Totuşi, îţi urez succes!

  • Robin Molnar 28 iunie 2010 la 08:52 - Raspunde

   =) Nu, nu știam. =) Și nici nu mi se pare OK. =)

   • Molnar Bianca Andreea 28 iunie 2010 la 09:59 - Raspunde

    Vezi ca este un program lansat de Ministerul Sanatatii, ca sa te lasi de fumat. In Alba acest program se desfasoara in cladirea cu TBC-ul. Programul este gratuit, desi acesta ar fi costat peste 1500lei. Am niste colege care s-au inscris in program si s-au lasat de fumat. Intereseaza-te! Eu zic ca merita.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.