6 Comentarii

 1. Catalin Tenita 20 octombrie 2008 la 10:06 - Raspunde

  Salut, am dat click pe anti-taxadepoluare.ro pe blogul tau si tot pe blogul lui Urban Iulian m-am dus (http://www.urbaniulian.ro/category/social-2/taxa-poluare/)

  Nu prea inteleg care e vina noastra (Zelist) in faza asta. Sincer sa fiu, nici eu nu ma dau in vant dupa respectiva persoana, dar posturile alea sunt luate automat. Or fi pus un redirect dupa ce au pus postul si a fost parsat.

  Am raspuns si acuzatiilor (lipsite de substanta) ale lui Arhi, dar comentariul e aparent in moderare 🙂

  • Robin Molnar 20 octombrie 2008 la 10:12 - Raspunde

   Foarte corect! Sunt de acord cu tine. parsarea se face automat. Am văzut că acum îmi indică şi ce ofer eu celor din blogroll conform Zelist. Corect. Nimic rău până aici.

   Ce nu înţeleg este: de ce nu luaţi măsuri şi să-i scoateţi din listă pe cei care îşi bat joc de vizitatorii voştri? E simplu. Tăpeşti şi plăteşti.

   Şi apropo: bun venit pe site.

   • Catalin 20 octombrie 2008 la 10:59 - Raspunde

    Robin, la fel ca si tine, urasc spamul de orice fel. De fapt, toate formele de inselare a increderii – spamul fiind una dintre ele.
    Totusi, pana acum nu prea avut multe cazuri de spam la zelist (cred ca asta e al doilea – primul fiind cand cineva a facut o suta de false bloguri si le-a pus un blogroll comun).

    Ideea e simpla: intotdeauna vor exista metode de fraudare a unui sistem, oricat de bun e el (exemple de la case mai mari precum digg, google etc). Daca insa ne apucam sa taiem in carne vie acum, nu facem decat sa intetim alte forme forme mai subtile de spam. O sa fim cu ochii pe domnul Urban si vedem daca o mai comite. Iar daca da, il stergem din baza de date (de fapt il marcam, ca sa nu se mai poata inscrie)

    Iar daca vedem ca sunt mai multe abuzuri de acelasi tip o sa modificam algoritmul.

    Ce e cert e ca:
    1. nu o sa ne repezim sa facem politie (scos content care afecteaza pudibonzii, scos bloguri pe diverse motive)
    2. suntem atenti la ce apare pe paginile zelist si incercam sa facem o chestie cat mai relevanta pentru oameni

    Si orice sugestie/observatie/intrebare e binevenita.

    Nu pot insa sa promit ca in fiecare moment indexul va fi complet curat si relevant. Relevanta e in ochiul cititorului, iar o metoda antispam 100% bulettproof nu s-a inventat.

    Daca mai vezi neregularitati, nu ezita sa-mi dai email.

    Vreau dar sa stii un singur lucru: ca orice produs online Zelist este imperfect (adica: 1. poate fi imbunatatit si 2. rezultatele au o doza de relativitate data de faptul ca uneori un blog sau altul mai pica si atunci nu sunt luate in considerate la facerea topului, etc). Cu toate acestea cert este ca noi nu afectam niciodata rezultatele: ba din contra analizam daca vreo modificare de algoritmi creaza avantaje/dejavantaje pentru unii/altii si nu implementam decat chestii care sunt echitabile pentru toata lumea.

    • Robin Molnar 20 octombrie 2008 la 11:23 - Raspunde

     Sunt de acord cu tine în toate privinţele. De aceea acest articol s-a vrut un semnal de alarmă nu o critică.

     Cred că ar trebui pus un buton sub fiecare articol pus in zelist, astfel încât eventualele nereguli să fie raportate.

     Mi-e teamă că în internetul românesc este nevoie şi de diverse forme de poliţie, ca să spun aşa. Pentru că altfel se comit abuzuri.

     Cel mai democratic mod de a aborda această problemă într-o manieră democratică şi elegantă este un sistem de vot, pecum cel de la comentariile de pe Youtube. Dacă ai un scor negativ mare, -5 să zicem, poţi să ai şi 10,000 de comentarii, pentru că nu apari în listă. Pentru că oamenii, utilizatorii aşa au votat.

     Nu ar fi asta corect?

     Mulţumesc.

 2. Catalin 20 octombrie 2008 la 14:36 - Raspunde

  Robin, noi am vorbit despre genul asta de mecanism, si probabil ca il vom face daca vedem destul de multe cazuri de spam (pana acum nu a fost cazul)
  Ideea e ca nici asta nu e perfect: imi inchipui deja oamenii care vor incepe sa dea false raporturi de pe diverse Ip-uri ca sa mai urce un loc.

  Iti multumesc foarte mult pentru semnal si orice sugestii sunt mai mult decat binevenite.

  • Robin Molnar 20 octombrie 2008 la 14:43 - Raspunde

   Soluţia tehnică ar fi să permiteţi înregistrarea utilizatorilor, maxim un utilizator per domeniu, şi doar aceia să aibe drept de vot. De exemplu: crearea unui fişier cum face Google sau Yahoo când verifică un cont Analytics sau Site explorer. Sau adăugarea unui câmp meta, pentru cei care nu au acces la fişiere.

   Astfel se va vedea, în caz de partaj, cine ce votează. Iar cei care abuzează să fie pedepsiţi printr-un mecanism.

   Sunt de părere că soluţii tehnice ar fi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.