15 Comentarii

  1. puiu 20 iulie 2010 la 22:46 - Raspunde

    Tu greşeşti! Pe mine m-a convins protecţia oferită de ambalaj! Ai văzut ce buba făceau viruşii când se loveau de tetrapak? =D

    • Robin Molnar 21 iulie 2010 la 08:21 - Raspunde

      =D Nu mă fă să încep, că tu ești pescar și mănânci peștele proaspăt de pe baltă, nu ăla congelat din magazin, pescuit în condiții controlate. =D

  2. Ana 20 iulie 2010 la 23:39 - Raspunde

    Exagerezi.

    La gust e sigur mai bun. Nu mi-a placut niciodata gustul de lapte venit direct de la vaca. Mereu urlau ai mei la mine sa beau lapte, dar mie mi se parea bleah! Apoi am plecat de la ei de acasa si vreo cinci-sase ani n-am mai baut deloc lapte. Si nu stiu ce mi-a tunat intr-o zi si mi-am luat lapte din hipermarket. UHT. Si mi-a placut.

    • Robin Molnar 21 iulie 2010 la 08:24 - Raspunde

      =D E strict o chestie de gust. Atât. Personal, mie îmi place laptele cât mai gras, direct de la vacă/ bivoliță/ capră. =D Fiert, evident. =D Și, da, beau lapte zilnic. =D

  3. Ana 20 iulie 2010 la 23:42 - Raspunde

    Apropo, referitor la direct de la tara = sanatos. Bunicii din partea mamei erau de la tara. Cand taiau animale, alea aveau animale miscatoare in intestine. La greu.

    • TNH 21 iulie 2010 la 00:58 - Raspunde

      Din câte ştiu, cel puţin la porci e obligatoriu să duci carnea la laborator înainte de a o consuma. Numai după ce vine rezultatul analizelor (nu durează mult, maxim câteva ore), te apuci să tranşezi restul cărnii, preparat cârnaţi, tobă, caltaboş, etc. N-am mai auzit până acum de oameni care mănâncă de bună voie carne de la animale infestate. T_T

      • Robin Molnar 21 iulie 2010 la 08:26 - Raspunde

        La mine la țară, animalele n-au avut viermi, sau mai știu eu ce. Mă rog, dacă se îmbolnăveau erau tratate, dar să aibă așa probleme grețoase n-am auzit niciodată. Și nici n-am auzit să fie consumate/ sacrificate când au fost bolnave.

  4. TNH 21 iulie 2010 la 00:50 - Raspunde

    Bunicii mei aveau grijă de animalele lor. Găini, gâşte, porci, capre, câini, pisici. Veterinarul verifica periodic să nu aibă paraziţi. Asta înseamnă să fii om, să ai grijă de suflete care nu sunt neapărat ale oamenilor.
    În ceea ce priveşte laptele, bunicii mei m-au învăţat cu lapte de vacă fiert imediat după ce era muls. Cred că de-aia nu suport laptele la cutie, m-am învăţat cu laptele gras şi proaspăt. De poftă, mai cumpăr şi la cutie, mai ales dacă îmi aduc aminte seara, când e închisă piaţa şi ţăranii plecaţi.
    În schimb, soră-mea n-a vrut să bea lapte nici de la sânul mamei, d-apăi lapte de vacă. A crescut cu lapte praf, iar acum îi place doar cel la cutie, neapărat cu 0,1% grăsime, că cică restul e greţos, deşi eu consider că laptele cu 0,1 e blasfemie.
    Până la urmă depinde de om, cu ce s-a obişnuit fiecare. Bunicii mei au trăi cel puţin 80-90 de ani fiecare, iar printre neamurile lor majoritatea au trăit 85-95 de ani şi au mâncat carne de la animalele proprii şi au băut lapte de vacă. Şi nici n-au fost legume umane, că îşi săpau singuri via şi porumbul până aproape de 80 de ani. De fapt, era normal: aer curat, carne fără chimicale, ouă proaspete de casă, legume şi fructe fără pesticide, mişcare zilnică, relaţii interumane reale. Ce poţi să ceri mai mult de la viaţă?

    • Robin Molnar 21 iulie 2010 la 08:28 - Raspunde

      =D Ah, ce-aș mânca niște gogoși cu gem de casă și lapte de-ăsta de vacă proaspăt muls și fiert… =D Știi? Pățesc de-astea când se vorbește despre viața la țară. =D

  5. F G 21 iulie 2010 la 12:51 - Raspunde

    Mie nu-mi plac uouăle de casă T_T

    • Robin Molnar 21 iulie 2010 la 20:28 - Raspunde

      T_T Nici mie nu-mi plac alea xeroxate de supermarket. T_T

  6. puiu 21 iulie 2010 la 13:56 - Raspunde

    Da, corect. Cât e vara de lungă, când mă întorc de la pescuit, îmi place să-l prăjesc când încă e foarte proaspăt (mai ales carasul, care rezistă cel mai mult viu). Dar iarna mai sunt şi pescar de portofel şi mai bag o coadă de merlucius =D
    Pentru celelalte alimente enumerate mai sus – nici nu discut! Lapte neuhastit, oo de ţară, carne hrănită cu porumb. Că nu le găsim întotdeauna între cemente, e altă poveste.

  7. Ana 08 august 2010 la 01:19 - Raspunde

    Eu tin minte ca am aratat odata viermisorii si au ridicat din umeri, \”da\’ asa au toate, da-le-ncolo ca-s animale…\”

    Chestia e ca mi se face scarba cand ma gandesc la conditiile de la tara. Nu aveau frigider, ouale erau tinute intr-o galeata dupa usa. Laptele si carnea la fel…

    Au murit pe la 60 de ani si asta dupa ce sora cea mare a mamei s-a chinuit cativa ani buni cu ei prin spitale. Ambii si-au petrecut ultimii ani mai mult la pat.

    Despre relatiile interumane… mdeh, mai bine nu comentez…

    Asa ca prefer intotdeauna supermarketu\’, prefer intotdeauna civilizatia, daca ma omoara, nu ma omoara intr-un mod asa gretos macar… Chiar imi place laptele pe care il gasesc in magazin. Si de cele mai multe ori si fructele la fel. Am descoperit recent un soi de pere din Olanda, cred ca sunt cele mai zemoase si mai aromate pere pe care le-am incercat vreodata. Cand eram mica era mereu scandal la noi ca ai mei insistau pe astea (lapte & fructe), iar mie nu-mi placeau (cu exceptia nucilor). Carnea de pui mi se pare mai mestecabila de la magazin – aia de la tara mi se parea cam cauciucata. Alte carnuri in afara de peste nu ma pasioneaza, iar peste n-am mancat niciodata de la tara. Cu ouale insa… nu pot sa zic ca m-au incantat mereu cum aratau galbenusurile celor din magazin (chiar daca n-am avut ghinionul sa fie rele, doar mi-au displacut estetic)

    Off-topic: I really like how your blog layout behaves on resize.

    • Robin Molnar 08 august 2010 la 09:26 - Raspunde

      =) Oioioioi, n-am mai pomenit așa ceva. =)

      P.S. Nu știu la ce resize te referi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.