Monumentul prostiei

Mi-aș dori ca cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții să facă o excursie de la ei din birou până la prietenii mei care s-au cam ars zilele trecute. Să vadă hal de structură de rezistență. Cu ocazia asta ar trebui să-i sune și pe cei de la Parchet, să întrebe pe la primărie cum s-au dat autorizațiile alea de construcție pentru etaje auxiliare, clădirea fiind făcută în rate.

Adică no, nu poți să construiești câte etaje vrea mușchiul tău, dacă nu ai structura de rezistență corespunzătoare. Bine, știu că nu se va întâmpla. Doar pe-acolo n-au dat nici cei de la Direcția de Sănătate Publică, când a fost cazul. La fel, mă întreb dacă respectiva clădire avea asigurare. Adică no, să facem un calcul: mobilier de lemn + stuf pe pereți + decorațiuni din lemn + lumânări + lămpi cu gaz/ petrol/ naiba știe. Oare cine ar asigura așa ceva? Și cum? Și de ce?

De aceea, propun amplasarea unei sobe de teracotă cu un mare drob de sare (un cristal, ce mai!) pe ea, care drob să strălucească mândru în soare. Cred că ar fi un frumos monument al prostiei.

Gândind retrospectiv, cred că viața mea era în pericol de fiecare dată când am fost în barul acela. De aceea e bine că a ars. Măcar n-a murit nimeni.

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 30 martie 2010 la 07:24 - Raspunde

  Eu unul aș cere ca o măsură minimă de siguranță pentru un local care conține atât de multe materiale inflamabile să aibă detectoare de căldură (care, eventual, să poată acționa niște stropitori bine amplasate în caz de forță majoră), că deh, cum e legal fumatul în baruri, probabil nu pot să folosească detectoare de fum… Până și pe vremea lu\’ răposatu\’ se construiau clădiri dotate cu așa ceva (vezi magazinul Jiul din Petroșani)

  • Robin Molnar 30 martie 2010 la 15:17 - Raspunde

   =D Dude, la ăia de la Janis n-am văzut nici măcar un rahat de extinctor! =D Ce senzori, ce stropitori? Vise deșarte… =D

 2. ocsike 30 martie 2010 la 11:42 - Raspunde

  E, nu neaparat monument de prostie, cât foame avidă de bani, comisioane și altele. Foame care în general te face să treci cu vederea anumite riscuri ce pot apărea ulterior. Pe principiul las ca merge și-așa…
  @ Mihai când eram copil mergeam să văd în magazinul ăla raionul de muzică și electronice de la ultimul etaj, și mă benoclam la tevile alea din tavan… he he 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.