6 Comentarii

 1. Andreea 13 februarie 2013 la 23:10 - Raspunde

  Am vazut si eu asa pe facebook. Eu in Romania am vazut o groaza de cersetori cu copii si am fost atenta. Nu prea am vazut sa doarma. Toti erau treji si se uitau la trafic, la oameni. Ca sa nu mai zic despre asa zisul prieten al persoanei care scrie , un ” roman” cu ochii comparati cu maslinele (????) care a facut 3 ani de scoala si are u stiu cemasina. Era roman sau tigan. Deci de fapt n-ai aflat nimic, e doar un text scris de cineva si eu tot caut pe net informatii despre asta si nu gasesc

  • Robin Molnar 13 februarie 2013 la 23:12 - Raspunde

   Faptul că un copil stă cuminte o zi întreagă nu-ți spune nimic? Gen: pipi, caca, papa…

   Faptul că avea ochii deschiși uitîndu-se după mașini nu însemnă că nu era intoxicat cu ceva.

 2. Andreea 13 februarie 2013 la 23:18 - Raspunde

  Nu, nuinseamna dar eu am vazut si copii plangand.
  Uite am gasit ceva : trafficking on women and children in India.
  Deci….tot de acolo porneste flagelul. O carte scrisa prin 2005. Am dat paste la link.

  http://books.google.ro/books?id=1xFnEyqFupUC&pg=PA696&lpg=PA696&dq=why+is+sleeping+child+in+the+hand+beggars&source=bl&ots=G32vOBVZNA&sig=iB6mqpR-c5wqjt12hN_eJl4M7GU&hl=en&sa=X&ei=dQEcUfztBYSHswbDqoHYBQ&ved=0CEwQ6AEwBQ#v=onepage&q=why%20is%20sleeping%20child%20in%20the%20hand%20beggars&f=false

  • Robin Molnar 13 februarie 2013 la 23:19 - Raspunde

   Am văzut și eu copii plângând, dar majoritatea e tăcută.

   Oricum, bun linkul.

   Mulțumesc!

 3. Nautilus 14 februarie 2013 la 10:18 - Raspunde

  1. Existenţa mafiei cerşetorilor şi modul în care liderii ei îşi ridică palate cu turnuleţe era cunoscută de mai bine de 20 de ani.

  2. Faptul că la cerşit se mergea “cu copilul de serviciu pe şatră” era cunoscut de unii şi bănuit de cei mai mulţi, şi nu de ieri, de azi, ci de ani buni.

  3. Faptul că întotdeauna publicul român va da bani cerşetorilor, de zeci de ori mai mult decât ar face-o publicul occidental, era cunoscut de toată lumea, iar nişte ziarişti străini s-au mirat de aceste accese subite de generozitate (chiar surprinzătoare din partea unui popor care în general are un caracter scârbos, popor de turnători, zgârietori de maşini, agresivi şi nici pe departe miloşi) încă de prin 1995-1996.

  Cu toate astea, cerşetoria este foarte necesară în condiţiile atmosferei mizerabile de după 2006 (oare de ce a explodat fenomenul cerşetoriei tocmai acum, şi nu în anii trecuţi, când nu existau diverse forme de ajutor social, de la stat sau de la ONGuri?…) şi este mai necesară din punctul de vedere al oamenilor obişnuiţi decât al cerşetorilor sau al mafioţilor care îi păstoresc.

  Pentru publicul obişnuit, reprezintă o supapă de siguranţă, un mod în care compensează pentru diverse rahaturi de natură socială (şi nu financiară) cu care avem de-a face în fiecare zi.

  Mafia cerşetorilor e departe, în spatele uşilor închise. Aruncarea de ciocolată din geanta Louis Vuitton pe geamul de la Touareg către unii care nu sunt cerşetori de profesie e mult mai aproape 😀

  ~Nautilus

  • Robin Molnar 02 martie 2013 la 14:49 - Raspunde

   Subscriu. Sper cât mai multă lume să înțeleagă asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.