Poșta Română, un deserviciu public

Cred cu tărie că orice sistem – fie el politic, economic sau social – trebuie să aibă în atenție omul, nu procesul, nu ideile crețe, nu munca de dragul muncii ci munca în beneficiul omului.

Din această perspectivă, Poșta Română nu este o instituție menită să lucreze pentru oameni, ci în defavoarea lor, în favoarea hârțogăraiei care să ateste munca, mai de grabă decât în beneficiul moral și material al oamenilor pe care aceasta ar trebui să-i deservească.

Bunăoară, în loc să simplifice procedurile, să le fie mai simplu beneficiarilor, Poșta Română mai restrictivă devine, parcă în ciuda lor, parcă cerând să fie eutanasiată și să nu se mai chinuie. Altfel, nu înțeleg care ar fi raționamentul pentru care trimiterile externe se mai țin doar zece zile, iar nu treizeci.

Nu pleacă nimeni din țară zece zile? Nu i-a venit nimănui un colet cu întârziere, din cauza Poștei, chestie care a dus la darea unor planuri peste cap?

Nici nu vreau să mă leg de mizeria făcută în Campania Electorală, cu pliantele că doar Iohannis taie pensiile, ci stric, doar stric, pe acest subiect: de ce să-i fie bine clientului? Ia să-i mai strângem un pic piulița în cap, să se trezească la șase și jumătate dimineața, să fie la coadă încă înainte de deschidere, ca să-și ia ceea ce și-a comandat, precum am făcut eu azi-dimineață.

Și nu, asta nu rămâne așa, o să mă adresez conducerii Poștei, să-mi explice de ce s-a aprobat așa ceva.

3 Comentarii

 1. Atti 09 decembrie 2014 la 09:52 - Raspunde

  Am patit si eu ciudatenii cu Posta Romana. Faze cu chestii comandate, care la mine nu au ajuns, desi mergeam zilnic la agentie sa intreb si aveam inclusiv mandatul scanat de catre expeditor.

  La un moment dat, minune, zice tanti de la agentie, v-am gasit coletul! Dar din pacate deja l-am returnat expeditorului. Cand ala l-a deschis, in loc de procesorul comandat, era nimic. Pe traseu s-a evaporat.

  Intelegi modul de operare? Destinatarul nu primeste mandate sa ridice coletul, daca merge cu buletinul si intreaba, “nu, nu aveti colet”, apoi se retrimite expeditorului, care dupa ce a primit pachetul, nu mai poate dovedi nimic. Deci furt in toata regula, cu o metoda la care obligatoriu trebuie sa participe mai multe persoane ca sa functioneze.

  Evident, am facut reclamatie, ghicesti tu rezultatul?

 2. Mihaela 09 decembrie 2014 la 17:16 - Raspunde

  In momentul in care Posta Romana nu o sa mai ceara ca adresa de livare sa fie neaparat adresa de buletin/flotant, atunci o sa mai folosesc si eu serviciile lor.

  • Robin Molnar 11 decembrie 2014 la 07:04 - Raspunde

   Poți să le-o întorci, spunându-le că nu e vina ta că ei n-au auzit de conceptul de adresă de coresponență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.