Postaci

Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012:

„Nu voi sta să fiu făcut „scribălău gozar”, culmea!, de nişte oameni care au fost sau sunt plătiţi de dumneavoastră.”

Este? Este. Dar… mai este!

Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 01.10.2012:

„Absolut niciunul dintre postaci nu-şi respectă înţelegerea – media cea mai mare de comentarii pe zi este de 91, dar cei mai mulţi gravitează în jurul lui 50-60.În condiţiile în care minimul era de 100 şi recomandarea era de 150.

Dacă ar fi să fie plătiţi conform sistemului vechi, spre exemplu, pe 1 luni şi o săptămână (perioada 23 august – 30 septembrie), de când s-a intrat pe sistemul vechi, media de plată ar fi de cel mult 5 milioane per postac.

În ceea ce priveşte calitatea comentariilor, aceasta s-a îmbunătăţit, dar nu suficient de mult. Postacii nu sunt capabili să genereze singuri comentarii, se bazează în continuare pe punctaje, pe care, de cele mai multe ori, nici măcar nu le dezvoltă, preluând idei ca atare.

Se repetă situaţii cu 3-4 comentarii consecutive care spun acelaşi lucru.

Este clar că nu au chef de muncă şi nu prea sunt interesaţi să-şi facă treaba.”

Emil Stoica

Și zi așa, Cristi, nu îți place să fii făcut scribălău postac? Și mai ales de către colegi? Dar dacă ți-ar spune că ești un scriitor cu profesia de postac, ți-ar plăcea? Mai exact, ce anume te deranjează? Eticheta? Munca de postac?

Dar stați, că mai este! Afirmația aceasta mi-a atras, în mod deosebit, atenția:

Dacă ar fi să fie plătiţi conform sistemului vechi, spre exemplu, pe 1 luni şi o săptămână (perioada 23 august – 30 septembrie), de când s-a intrat pe sistemul vechi, media de plată ar fi de cel mult 5 milioane per postac.

Facem un calcul simplu:

  1. 500 de lei înseamnă 5 săptămâni.
  2. Rezultă că o săptămână înseamnă 100 de lei.
  3. Rezultă că pe zi avem 20 de lei.
  4. Dacă pentru 100 de comentarii se oferă 20 de lei, înseamnă că un comentariu de postac este remunerat cu 20 de bani.

Ceea ce explică de ce calitatea majorității comentariilor postacilor este de doi bani, după cum însuși clientul postacilor și enunță:

Postacii nu sunt capabili să genereze singuri comentarii, se bazează în continuare pe punctaje, pe care, de cele mai multe ori, nici măcar nu le dezvoltă, preluând idei ca atare.

Mi se pare jenant că niște scribălăi – eu n-am nimic cu homosexualii și nu văd de ce am amesteca sexualitatea cu treaba asta! – ajung să-și adore stăpânii în timp ce sunt plătiți și tratați ca niște sclavi, iar dacă vreunul dintre ei ar fi avut  mai multă minte decât “nu sunt capabili să genereze singuri comentarii”, ar fi ieșit în față și și-ar fi prezentat capodopera în fața lumii.

Penibil.

P.S. Tolo oferă mai multe detalii!

2 Comentarii

  1. ice4you 20 octombrie 2015 la 15:48 - Raspunde

    Postacii enumeratii sunt din esalonul doi care aveau grija de pulimea postaca. Guzgani ai mari facuti celebrii de Badea si sustinuti din banii de partid merg acum pe burta desi nu se pot abtine sa nu mai zica una alta cand vad atat de mult neprofesionism in pupincurismul de partid.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.