Râde ciob de oală spartă
Sau cum s-a găsit PSD să ducă o campanie negativă împotriva PD-L şi a PNL. În primul rând nu cred că mai era ceva de demonstrat în legătură cu PNL. Nu ai ce campanie negativă să mai faci. Din 2007 s-a demonstrat tot ce era de demonstrat. Doi la mână, McCain a pierdut alegerile din SUA tocmai pentru că ducea o campanie negativă. Bun, să ne întoarcem la cornutele noastre şi să vedem ce campanie negativă nesimţită duce PSD.
- România Guvernării de dreapta: 300 de prinţi, 3 milioane de cerşetori. Cei mai bogaţi români 300 de români au averi reprezentând un sfert din PIB-ul României în timp ce 3 milioane de români trăiesc în sărăcie absolută.
Aşa, hai să vedem câţi s-au format pe vremea PSD-ului. Că averile nu se fac de azi pe mâine.
- „Succesul” cotei unice: beneficii pentru 5% din populaţia României.
Asta este sfruntată. Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc au beneficiat de pe urma ei. Plus că eu consider aşa: dacă un om are un salariu mare, îl are, de obicei, din sectorul privat. Adică dacă omul respectiv munceşte mai mult, mai bine, şi cu spirit de răspundere, cred că este incorect să-i iei mai mulţi bani decât la unul care lucrează la şanţuri şi tranşee. De exemplu. Sunt de părere că atât cât munceşti atât mănânci. Ce nu-i corect aici?
- Românii sufocaţi de scumpiri.Preţ dublu la gazele naturale – cel mai mare preţ al gazelor naturale din import la nivelul Uniunii Europene. Creşterea preţurilor la alimente. Între anii 2005 şi 2007, creşterea preţurilor nu a fost însoţită de creşterea proporţională a salariilor şi pensiilor. Factura la întreţinere la un apartament de 2 camere s-a dublat.
Dacă nu mă înşeală pe mine memoria, şi nu cred că mă înşeală, dacă mai creşteau un pic salariile făceam o inflaţie thriller. Şi, oricum, salariile au crescut mult mai repede decât productivitatea. Ce ne spune nouă asta?
- Bilanţul Guvernării de dreapta: patru ani de confuzie, tensiuni şi incapacitate de administrare. Neînţelegerile din Coaliţia PNL-PD; Utilizarea puterii judecătoreşti ca instrument al luptei politice; Incapacitatea instituţiilor statului de a răspunde eficient în situaţii de criză; Blocarea dialogului social – valurile de greve pe fondul incapacităţii Guvernului de a purta un dialog consistent cu sindicatele.
Hai să vorbim, dacă tot aţi adus vorba de justiţie, despre cei care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare a lui Bombonel… Hoţilor!
- Incompetenţa Guvernării PNL-PD: grad 0 de absorbţie a fondurilor europene. Pentru infrastructura de apă şi apă uzată România are la dispozitie în perioada 2007-2013 aproximativ 3,3 miliarde Euro, din care grant UE 2,8 miliarde Euro. Cu toate acestea, în anul 2007, nu a fost finanţat nici un proiect de investiţie aferent POS Mediu. 0 fonduri accesate de la UE în agricultură. 0 fonduri accesate în sistemul sanitar. 0 fonduri în infrastructura de transport.
Aşa, unde sunt dovezile? Chiar ştiu că se lucrează de zor la partea cu fondurile structurale ale UE. Aici pot să vă contraziic flagrant. Exemple pozitive în acest sens am văzut la ştiri. Deci ceea ce faceţi voi este demagogie ieftină.
- Guvernarea PNL-PD – campioana proastei gestionări a situaţiilor de criză. Sub coordonarea ministrului PD-L Sulfina Barbu, s-a înregistrat dezastrul inundaţiilor din 2005 şi 2006, soldat, fapt fără precedent, cu cel mai mare număr de victime omeneşti din ultimii ani şi pagube considerabile. Dezastrul provocat de gripa aviară a afectat puternic sectoarele de creştere a păsărilor. Gripa aviară a constituit un prilej de îmbogăţire pentru furnizorii de dezinfectante şi cei de echipamente şi kit-uri de diagnostic.
Băi, deci nu oamenii îs de vină că au tăiat pădurile ca proştii, nu, statul e de vină. Şi tot Ministrul Mediului este de vină că şi plouă. Băi, dar digurile cine trebuia să le facă până în 2004? Băi, dar legea pădurilor cine a dat-o? Şi autorizaţiile de construcţie în zonele inundabile cine le-a dat?
- În ultimii 4 ani, guvernarea de dreapta nu a reuşit să construiască decât 5 km de autostradă. România are cei mai puţini km de autostradă din Europa. Guvernul PSD a predat mandatul puterii de dreapta cu contracte de finanţare aflate în diferite stadii de execuţie a peste 1000 km de autostradă. În 2008 sunt în execuţie 50 km de autostrada şi nicio perspectivă de viitor, datorită anulării planurilor operaţionale lăsate de guvernarea PSD.
Hai să nu ne îmbătăm cu apă rece. Nici Bucureşti – Piteşti nu este, după standardele mele, autostradă. Este un drum european ceva mai modernizat. Plus că multe contracte făcute de voi le-aţi dat cadou, tot la ai voştri. Mai ţineţi minte DN66, sectorul de drum dintre Târgu Jiu şi Deva? Unde-s banii ăia de modernizare, vreo 100 de milioane de EURO, care au intrat într-o fimră de garsonieră? M-am săturat de modernizări pe hârtie, cu bani reali.
- Soluţia pentru lipsa de fonduri din educaţie: prima rectificare bugetară negativă a bugetului MEC din ultimii 10 ani. În timpul ministrului PD, Mircea Miclea, a avut loc rectificarea bugetară din august 2005, care a adus o reducere de 1.100 miliarde ROL pentru acest minister.
Hai să vorbim despre prezent. Io îs om cu carte. În 2001 – 2002 eram la facultate. Şi îngheţam, la propriu, de frig, pe băncile alea. De acolo am făcut şi un pic de reumatism, la 20 şi un ceva de ani. Ia zi tu, Prostănacule, îmi plăteşte mă-ta tratamentul la băi? Că de aia nu am scris aseară decât un articol, pentru că mă durea spatele atât de tare încât nu mai puteam să respir. În loc să-mi dezmierd femeia stăteam şi sufeream ca un câine pentru că nu puteam să mă mişc, să respir sau să fac ceva. Bine-mi şade, nu? Ruşine mă!
- Doar 2% din copiii din mediul rural ajung la facultate. 40% dintre tinerii din mediul rural în vârstă de 13 ani nu urmează nicio formă de învăţământ, 24,5% dintre elevii din mediul rural ajung să urmeze liceul şi doar 2,5% încep studii universitare.
Şi vrei să spui că e doar vina guvernului ăstuia? Hai să vorbim despre cum erau şcolile din mediul rural în 2004, că nu se pot compara cu cele de acum. Între timp s-a mai modernizat. Ia ziceţi voi dacă mai ţineţi minte şmenurile ălea ale voastre cu modernizări de miliarde ce implicau doar WC-uri. Să vedem dacă mai ţineţi minte.
- Din cauza guvernului PNL-PD, 40.000 de studenţi nu au loc în camine. În plus, deşi preţul utilităţilor a crescut în medie cu 30%, subvenţia pentru cămine – cantine acordată studenţilor nu a fost majorată, ceea ce duce la creşterea regiei de cămin.
Dacă nu mă înşeală memoria, în 2004 cam 60,000 de stundenţi nu aveau loc în cămine. Mai ţine minte cineva acele greve? Sau alea din 2001 – 2002, din Timişoara, despre care nu prea s-a vorbit la ştiri.
Mă opresc aici, ca să nu fac un articol kilometric. Vreau să spun doar atât: râde ciob de oală spartă, băi nesimţiţilor. Tăriceanu sau Geoană, două moluşte la fel de blege.
Trackbacks/Pings