Săraci în zale de aur

Auzit-am nişte faze interesant de supra-balcanico-realiste, de genul să mergi la botezul unui copil şi să-i dai cadou bijuterii de aur, inele, brăţări şi alte cele metalice foarte uşor de înghiţit.

Mi se pare ceva de-un horror de nedescris, nici nu ştiu cum să spun – ba, chiar, nici nu credeam că se face aşa ceva. Ba, cică mai sunt şi câte unii bebeluşi cadorisiţi cu x+1 brtăţări pe care, evident, le şi poartă. Thriller. Părinţi ăştia ar trebui bătuţi de Luni până Vineri, între orele 8 şi 16.

Dar, jeg şi mai mare, mai sunt câte unii care sunt plini de datorii, care trebuie să le returneze nişte bani tuturor cunoscuţilor, care n-au bani nici să bea un ceai în gară, dar care-şi iau lunar câteva grame de aur, de se blindează în preţiosul metal.

Ăştia mi se par cei mai jegoşi, ăştia mi se pare că ar trebui exterminaţi, cu bolovani de aur legati la gât şi aruncaţi în sfânta Dunăre, să ne spele de ruşinea ce ne-au adus-o, pentru că omenia lor se rezumă la un gram de metal.

Evident, bolovanii de aur vor fi recuperaţi şi refolosiţi.

4 Comentarii

 1. claudia 16 august 2010 la 00:08 - Raspunde

  Daca o sa-mi iau bataie de luni pana vineri, intre 8 si 16, probabil ca se merita efortul si, oricum, in restul timpului imi voi obloji ranile. =D
  Deci, sunt deschisa la a primi \”n+1 kile da aur\” fiindca o sa le stranga mama(adica subsemnata) in caseta de valori de la \”nustiucare\” banca pana s-o face odorul de maritat.
  Alineatele 3, 4 si 5, din text, sunt ok, p-alea le sustin si eu. =)

 2. TNH 16 august 2010 la 09:25 - Raspunde

  Sunt foarte de acord cu ce spui, cu menţiunea că bijuteriile de adulţi pe care le primesc bebeluşii la botez, pot fi păstrate de părinţi la loc sigur până creşte juniorul, cu condiţia ca cel ce le oferă să-şi permită să cumpere aur.
  În rest, bijuteriile foarte mici făcute special pentru bebeluşi sunt kitchoase şi penibile. La posibilitatea de a fi înghiţite nu m-am gândit până acum, dar cred că ăsta e cel mai solid argument.

  P.S. Nimeni nu ar trebui să ofere cadouri pe care nu şi le permite. Dacă aveţi nevoie de consultanţă pentru alegerea unui cadou, puteţi apela la mine, că sunt expertă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.