13 Comentarii

  1. Ana 28 septembrie 2011 la 18:35 - Raspunde

    “microporcesor” nu cred ca avea in laptop 😆
    Ti-a scapat degetul pe ‘o’ in drum spre ‘r’ 😛

    • Robin Molnar 28 septembrie 2011 la 20:23 - Raspunde

      De pronunțat am pronunțat corect. 😀 Oricum, am corectat, mulțumesc frumos.

      Nu cred că astea sunt noțiuni pe care cineva care a fost la cursurile de la facultate n-avea cum să le știe.

  2. Ana 28 septembrie 2011 la 18:44 - Raspunde

    Trebuia sa te si intalnesti cu notiunile respective pe undeva. Daca nu te-ai intalnit cu ele, nu conteaza ca exista sete de cunoastere. Unde ar fi trebuit sa se intalneasca cu batch sau shell scripting? De TCP si OSI nu intreb ca acolo chiar am avut dublata materia (s-a facut si la comunicatii de date si la retele).

    Sunt o groaza de chestii de care nu am habar, pentru ca nu am sapat in directia respectiva. Daca nu ti se spune la scoala macar o directie in care sa sapi, te apuci sa sapi dupa creierul tau intr-o directie (sau mai multe) alandala. Dar asta nu inseamna ca poti acoperi tot. A, si inca o chestie: de sapat e cel mai eficient sa sapi in directia in care intampini cea mai mica rezistenta, in directia in care avansezi cel mai rapid. Ratezi o groaza de alte chestii aflate pe alte directii in timpul asta.

    • Robin Molnar 28 septembrie 2011 la 20:23 - Raspunde

      După cum spuneam, OSI, TCP, microprocesor sunt noțiuni predate la cursuri.

      • Ana 28 septembrie 2011 la 21:56 - Raspunde

        Nu astea. Eu am intrebat de celelalte doua – batch sau shell scripting. Unde ar fi trebuit sa se intalneasca cu ele?

  3. Ana 30 septembrie 2011 la 00:08 - Raspunde

    Uite ca eu nu stiam, nu m-am intalnit cu ele pe parcursul facultatii. Le-am vazut cand m-am uitat curioasa prin ce exista intr-un windows proaspat, am dat dublu click, am vazut ca se deschide si inchide rapid o fereastra, n-am inteles nimic, m-am scarpinat in cap si asta a fost. Pe vremea aia n-aveam net. Te cred cand spui ca e chestiune elementara. Stiu ca sunt praf la chestiuni elementare. Pot sa fac chestii grafice in Java de sta motanu’ in mustati, rup la capitolu’ CSS & manipulare cu JavaScript… da’ fereasca sfantu’ sa ma pui sa fac ceva in consola, ca o sa vezi cea mai bovina figura din toate timpurile… ca mie nici sa dau copy-paste nu-mi iese, desi am vazut ca altii fac asta 😕

    Stii care a fost principala mea problema in anul intai cand am inceput programarea in C? Nu stiam ce sa fac cu fisierul .rar pe care il aveam de la prof. Nu stiam ce-i aia o arhiva, nu stiam ce se face cu ea. Principala problema cand m-am apucat de Java? Nu stiam cum sa configurez IDE-ul si imi tragea o palma la compilare. Si asta in cazul programelor testate la faculta. Principala mea problema la primul laborator de PHP? Nu gaseam toolbarul din editorul de text, cine fusese acolo inaintea mea ii daduse hide. Chestii elementare, da?

    Nu am facut absolut nici o ora de informatica inainte de facultate, cand am ajuns acolo eram ca picata din luna. Sunt o groaza de chestii elementare pe care nu le stiu, toata lumea presupune ca le-as sti pentru ca am trecut prin facultatile prin care am trecut, in timpul facultatii profii probabil le-au presupus stiute si nici nu le-au mentionat, iar eu nici macar nu stiu ca nu le stiu.

    Nu e o scuza. Doar un motiv.

    • Mihai Todor 30 septembrie 2011 la 18:14 - Raspunde

      Măi, în principiu, cei care par să “le cunoască pe toate” sunt oameni care preferă să socializeze, în mare, doar cu oameni care sunt pasionați de lucruri similare. Și socializează mult, astfel încât ajung să audă de diverse chestii pe care le vor investiga în detaliu ulterior. De asemenea, ajută foarte mult să vezi pe altul “făcându-și treaba”, dar asta se întâmplă doar în condițiile prezentate anterior. Intuiția te mai scoate din kkt în unele cazuri, dar aceasta e o calitate ce se dezvoltă în timp…

    • Robin Molnar 30 septembrie 2011 la 20:05 - Raspunde

      OK, și eu am probleme la unele chestiuni elementare, de genul cu se setează mediul în Eclipse și de-astea, draci. Dar omul nu știa mai de niciunele.

  4. Mihai Todor 30 septembrie 2011 la 17:59 - Raspunde

    E vina sistemului, pentru că se merge pe ideea că tot prostul trebuie să termine școala, indiferent de nivelul de cunoștințe, iar profesorii sunt descurajați să “fie a’dracu”… Astfel, ajung să termine liceul chiar și indivizi care nu știu să rezolve ecuații de clasa a 5-a…

  5. lupeneanul 06 octombrie 2011 la 14:16 - Raspunde

    exact asa gandesc toti angajatorii… gresit. in loc sa evalueze capacitatea de asimilare sau competentele unui candidat ei transfoma interviul intr-un concurs de cultura generala. oricum nimeni nu o sa stie sa faca exact ce vrei tu, deci oricum trebuie sa il inveti. daca as fi angajator m-ar interesa cat de repede poate sa invete ce vreau eu si cat de bine poate sa faca treaba care o vreau eu. si asta se poate testa foarte usor. in rest mi s-ar rupe @#$% de cate tone de informatii are el in cap.

    • Robin Molnar 06 octombrie 2011 la 22:16 - Raspunde

      Ba da, evaluez capacitatea de asimilare: dacă ești absolvent de facultate IT și în ăia 3 – 4 -5 ani n-ai asimilat ce-i ăla microprocesor și OSI, atunci da, n-am nevoie de tine pe motiv că nu vrei sau nu poți să înveți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.