Se întâmplă la Hunedoara. Dacă-l hrăniţi, luaţi amendă

„Hrănirea animalelor fără stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Hunedoara, în afara adăposturilor special amenajate, se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei pentru persoanele fizice şi de la 800 lei la 1.500 lei pentru instituţiile publice şi agenţii economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi pentru alte persoane juridice”, se arată într-o hotărâre a Consiliului Local Hunedoara.

Mie mi se pare o inițiativă bună, decentă, normală. Se pare că doamnei Nicolle Ebner nu. Și nu înțeleg de ce. Municipiul Hunedoara este infestat de câini cum sunt traseistele infestate de boli venerice care mai de care, iar singurii care nu văd asta sunt cei care nu ies noaptea din casă. Deși e orașul lor, nu al meu.

Ziua, cățelușii comunitari din Hunedoara dorm sau se milogesc de mâncare. Dar noaptea, dragonii comunitari din aceeași metropolă se plimbă pâlcuri – pâlcuri printre blocuri, semănând frică și moarte și fecale infecte în spațiul urban, dominând întunericul cu lătratul lor agitat și continuu și cu eternele lupte pentru supremația din haită…

Cum să spun? Vine Hansel, sau Gretel, sau Peter Pan sau ce străin o veni la Castelul de la Hunedoara și după aia intră în oraș, să vadă ce urbe minunată au sădit comuniștii într-un mic târg mono-industrial de provincie. Și-i văd: nu sunt zeci, sunt sute de câini comunitari de talie mare hălăduind prin oraș. Și nu sunt mici, precum cel din fotografia articolului, ci sunt mari și speriați și flămânzi, noaptea reprezentând un real pericol pentru cetățeni.

Indiferent de cum s-ar pune problema, locul lor nu este pe străzi. Sunteți, sau nu, de acord cu asta, doamnă Nicolle Ebner?

2 Comentarii

  1. Laurentiu 19 octombrie 2012 la 23:28 - Raspunde

    Daca citeam asta despre Bucuresti, chiar nu ma miram…dar de la cei care se ocupa de Hunedoara chiar aveam alte expectative.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.