Și pe mine mă doare, calule

Știți de ce sunt eutanasiați caii bolnavi? Nu pentru că ar fi o tradiție sau ceva, ci dintr-un ultim de gest de omenie față de ei. Asta întrucât caii sunt niște animale inteligente, am mai spus-o. Și, fiind inteligente, știu dacă le pedepsești pe drept sau pe nedrept.

Apoi, caii nu fac rău în mod gratuit și, după câini, sunt cei mai de încredere parteneri ai omului. Ceea ce spune multe despre frumsețea și noblețea acestor animale. În fine, aș putea scrie un roman infinit făcând elogiul calului, dar nu cred că are sens.

În schimb, uitându-mă la știri, am văzut cum niște cretini batjocoreau un cal bătrân, slab, bolnav și nemâncat de câteva zile, punându-l să tragă o căruță. Normal, nefiind hrănit, calul a căzut și nu s-a mai putut ridica de jos. Cum să spun, când un cal nu se mai poate ridica de jos, ținând cont cât sunt de puternice aceste animale, calul este în pragul morții și dacă nu se acționează repede, acesta va muri de o moarte dureroasă.

Dar să revin. Calul încerca să se ridice, dar nu putea. Când am văzut una ca asta, vă jur, am izbucnit în lacrimi, la dracu, după care am început să-l înjur pe proprietar cu orice cuvinte mi-au venit la gură.

Întrebat de ce nu a hrănit calul pe care l-a achiziționat de curând, proprietarul a spus așa:

– Păi am cumpărat calul dar nu am avut bani și de mâncare.

Halucinant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.