Stat poliţienesc

Bravo presei libere din România. Trebuie să aflu de pe net lucrurile importante din ţara asta, că ei nu pot să dea anumite ştiri. Bravo! Dacă Ion îl omoară pe Gheorghe apare pe toate posturile TV, dar dacă are lo o manifestaţie civică e nasol şi aşa ceva nu se dă pe post, că e tabu şi face rău la primele de sărbători…

Aflu de la Elucubraţie ( ELUCUBRÁŢIE s. f. 1. lucrare compusă cu multă osteneală şi răbdare, lucrând ziua şi noaptea. 2. (peior.) combinaţie, lucrare haotică şi greoaie, cu idei încâlcite, absurde; aberaţie. (< fr. élucubration, lat. elucubratio)) via Fulgerică despre o treabă.

Domnul Onţanu (PSD), primar de sector, şi-a luat nasul la purtare. Rău. Se pare că o firmă din Bucureşti s-a pus să ridice maşinile parcate neregulamentar. Până aici este corect. Ce nu este corect: oamenii ăia nu au unde să parcheze altundeva.

Să le luăm pe rând:

1. Posturile de televiziune n-au mers la faţa locului. De ce? Nu cumva pentru că au fost supuse unor presiuni? Dacă au cedat înseamnă că sunt şantajabile şi că cineva îi are cu ceva la mână. Înseamnă, deci, că nu sunt aşa de oneste pe cum se dau…

2. Măria sa primarul de sector Onţanu consideră că cetăţenii pe care ar trebui să-i slujească sunt, de fapt, nişte sclavi, al căror unic ţel este să le aducă profit colaboratorilor săi.

3. Metoda de lucru folosită: poliţia comunitară şi jandarmeria, pentru intimidare. O, da, să vină acum să spună că, de fapt, aceştia lucrează pentru binele comunităţii… Ba din contră, la faza asta, ei au lucrat pentru a proteja interesele unora, de unde şi titlul articolului. Ba mai mult, domnia sa aplică metode de lucru folosite în serviciile militare în relaţia cu civilii…

Io ştiu că domnia sa este general de brigadă, în rezervă, dar asta nu-i dă dreptul să se comporte în halul ăsta. Mai mult, la o aşa abatere gravă a fi trebuit ca PSD-ul să-i retragă sprijinul politic. Hai să fim serioşi! A cui îi firma care fură banii de la cetăţeni?

4. Metoda ridicării ma;inilor este un pic cam neconstituţională. În constituţie este trecut clar, negru pe alb, dreptul la proprietate. Şi vine firma X care îţi ridică maşina pe care ai parcat-o unde ai avut loc. Păi dacă nu-i dai o alternativă legală omului, la ce să îi ridici maşina? Adică: dacă nu îi asiguri omului mijloacele prijn care acesta să respecte legea la ce-i dai în cap? Io spun aşa: ce face firma aia în colaborare cu Primăria se cheamă tulburare de posesie şi se pedepseşte penal.

Mai mult: România poate pierde nenumărate procese la Haga numai pentru treaba asta.

5. Câte parcări a promis Onţanu că face? Şi câte a făcut? Şi se miră că lumea este revoltată? Dacă nu făcut suficiente locuri de parcare la ce îi sancţionează pe cetăţeni? Tehnica asta se cheamă: aruncarea toporului în curtea mortului, pentru că în România mortul e de vină. Întotdeauna. Îi vina omanenilor că au parcat neregulamentar, nu a Primăriei că nu a făcut locuri de parcare.

6. Îi vina lu’ altu’ că nu sunt spaţii pentru locuri de parcare, nu a Primăriei că a dat autorizaţii de construcţie în zone şi aşa foarte aglomerate. Şi nu e nimeni de vină că a luat şpagă pentru ele şi pentru că nu sunt spaţii libere pentru parcări… O, da…

7. Dar cel mai grav mi se pare felul în care Onţanu a întors cetăţenii unii împotriva celorlalţi. Cum dică frate să pui pensionari să raporteze la Centru ce se întâmplă pe teren? Numai mie mi se pare extrem de comunistă şi securistă treaba asta? Ce facem, ne întoarcem la ceauşism şi Securitate când unii dădeau în gât? Unde este transparenţa la faza asta?

Telefoanele alea au fost plătite din banii contribuabililor. Cum adică eu, ca şi contribuabil, să plătesc, din banii mei, mijloacele prin care cineva să-şi manifeste opresiunea asupra mea? De ce nu-l dă nimeni în judecată pentru faza asta? Ce fel de democraţie avem?

Huo!

Hai, sărbători fericite!

2 Comentarii

 1. xtall 26 decembrie 2008 la 15:11 - Raspunde

  Naspa, uite si reversul 😀
  La noi deşi nu e problema parcărilor (e incă loc) risc totuşi să mă calce vreo maşină în fiecare dimineaţă ptr ca f mulţi destepti parchează din comoditate pe trotuare, n-ai loc pe unde să mai circuli decat pe şosea
  Mergi pe stradă driblând maşinile ptr că trotuarul e ocupat, de belea.

  • Robin Molnar 26 decembrie 2008 la 15:19 - Raspunde

   😀 Acolo ar trebui să ia măsuri autorităţile. Dar nu cred că ler pasă de siguranţa cetăţeanului… :X

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.