Teoria echilibrului explicată idioților

Se dă paragraful:

"Laptele şi brânza, având multe proteine şi fiind acide, scad pH-ul sângelui şi îl acidifică. În această situaţie, organismul se apără şi, obligatoriu, scoate calciul din oase, ca să echilibreze pH-ul sângelui şi să poată să rămână normal. Astfel, aceste alimente consumate în cantităţi mari ajung să ne fure calciul din oase şi devin nişte hoţi de calciu"

Continuarea logică ar fi așa:

Astfel, aceste alimente consumate în cantităţi mari ajung să ne fure calciul din oase şi devin nişte hoţi de calciu, pentru restaurarea echilibrului de calciu în oase și a valorii normale a pH-ului sângelui.

Adică, practic, asta nu este o știre, ci doar o mazăre de umplutură. Pentru că organismul normalizează pH-ul sângelui. Dar, no, hai să vindem banalul pe post de extraordinar (sau, mai popular: hai să umblăm cu cioara vopsită) și să băgăm oamenii în sperieți. În fine, mie îmi pare a fi doar un advertorial jegos pentru că spune așa:

Laptele şi brânza, având multe proteine şi fiind acide, scad pH-ul sângelui şi îl acidifică.

Iar eu mă întreb:

– Bă, dar iaurtul, smântâna, chefirul și sana nu-s tot din lapte?

A nu se înțelege că am ceva cu Danone, Doamne – ferește, doar am vreo patru în frigider. În fine, mi-a plăcut partea cu osteoporoza, ca efect al excesului de lapte.

Mulțumesc frumos, Dana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.