14 Comentarii

 1. ocsike 22 martie 2013 la 22:48 - Raspunde

  Am citit pe undeva ca aceea declaratie ar fi inventata… dar no… nu pot sa bag mana in foc, ca nu ma intereseaza ce zic rusii 😛

 2. Raul 22 martie 2013 la 22:59 - Raspunde

  Fratemio, in economie, comert, inginerie cibernetica, medicina, istorie, politica, biologie, anatomie, matematici avansate, inginerie aerospatiala, inginerie cuantica, management, IT, literatura.. si celelalte esti expert. In ce alceva mai esti expert?

  • Robin Molnar 22 martie 2013 la 23:03 - Raspunde

   Dragă frate-mio geamăn Raul,

   Dacă n-o să-ți răspund la telefon zilele astea, este tocmai pentru că la faza asta m-ai înjunghiat în spate, când aveam nevoie să mă ajuți, pentru a propaga adevărul.

   Mă doare ce ai făcut, să știi.

   Te iubesc, dar o să te ignor o perioadă,
   Robin

 3. Milo 23 martie 2013 la 02:11 - Raspunde

  Ok Rob, hai sa spunem ca ai dreptate. Si hai sa nu ignoram o parte a istoriei (cea Sovietica) dar sa ignoram o alta (cea a opresiunii austro-ungare… mai mult ungare). Hai sa fim cu toti pe lume frati.

  Lumineaza-ma si spune-mi cu ce sunt mai groaznice masacrele bolsevicilor fata de cele unguresti? Pai daca e sa cantarim cu aceeasi oca, diferenta mare nu-i… poate doar la factorul timp. E adevarat, bolsevicii au avut vreme pe saturate in “epoca moderna” sa-si faca branding, si inca unul bun… doar persista si azi. Insa e vizibil ca au ramas urme adancii in ambele cazuri.

  Cat despre Putin… oare suna mai dictatorial “Daca stati in Rusia, sunteti RUSI” sau “Va vom aduce in mod exploziv democratia pentru ca societatea voastra, care locuieste la 14000 km de granitele noastre, ne face sa ne simtim nesiguri pe piata respectiva si pe resursele pe care le posedati”? Mai dictatorial decat “Daca vrei sa-ti tai porcu’ in curte, faci cum iti spun eu!!”?!?

  Daca Putin a spus chestiile astea, nu a fost primul. Vezi Franta, vezi Australia. Cu permisiunea ta, voi atasa si un link pentru ducumentare viitoare.
  http://madmikesamerica.com/2011/01/hate-begets-hate-julia-gillard-to-muslims/

  Nota bene!!! Nu-l admir pe Putin decat pentru atitudinea ferma! Democratia si globalizarea voluntara sunt vise frumoase dar oarecum neconforme cu natura umana care, nu-i asa, tinde sa isi aminteasca de cei care te-au calcat pe coa…da cu ceva vreme in urma. Societatea utopica din universul Star Trek, in care entitatile statale s-au dizolvat in zeama entitatii Pamant va putea exista doar in cazul in care ne vom confrunta cu o amenintare vizibila, tangibila si credibila la nivel planetar.
  Pana atunci, Rob, permite-ne noua, oamenilor mici sa purtam putina pica unora si altora, si nu incerca sa fii intolerant cu intolerantii. Pana la urma, si noi, acesti oameni mici, suntem intoleranti la adresa extremelor din cealalta tabara. Mi se pare absolut normal ca atata timp cat sunt ROMAN, chiar si cu numele de Maier, sa am pretentia ca intre aceste delimitari care descriu teritoriul acestei tari sa pot sa ma bucur de ziua nationala fara sa fiu huiduit.

  In concluzie, mi se pare normala lipsa discriminarii la adresa minoritatilor. Deasemenea, la fel de normala mi se pare lipsa DISCRIMINARII POZITIVE! Mi se pare inevitabila globalizarea. Deasemenea, mi se pare tragica perspectiva pierderii identitatii nationale.

  • Robin Molnar 23 martie 2013 la 02:34 - Raspunde

   @Milo,

   Îți înțeleg perfect perspectiva și-ți mulțumesc pentru răspunsul elaborat pe care l-ai împărtășit cu noi.

   Mențiunea mea este că acest articol nu se referă la opresiunea austro-ungară, ci strict la porcul de Putin. Mie mi s-a păru bizar că românii îl citau pe Facebook, fără a trece de cuvintele mărețe spre profunzimea și adevărul din ele.

   Cum “Dacă sunteți în UE, înseamnă că sunteți europeni” nu funcționează, nici “Daca stati in Rusia, sunteti RUSI” nu va funcționa. Identitatea națională a unui popor nu este dată strict de apartenența la un hotar.

   Desigur, despre chestiunea minorităților am vorbit într-un alt articol recent și încă în multe altele. Eu vreau doar ca în dezbatere să nu cităm bolșevici și securiști manipulatori. În rest, dezbaterea asta cu minoritățile nu se va termina niciodată, pentru că nimeni nu ascultă.

   Dar nu acesta este subiectul, ci Putin. Nu e OK să-l cităm pe Putin, un despot dovedit, ca și cum din puțul gândirii lui ar curge lapte și miere. 🙁

   Sunt de acord că discriminarea pozitivă este un lucru rău, și sunt de acord că reprezentanții ungurilor cer cam mult. Sunt de acord că exagerează, am detaliat în primul link de ce.

   Dar oare cât la sută din ce fac reprezentanții lor este reprezentativ pentru votanții lor? Pe mine, ca român, de exemplu, nu mă reprezintă niciunul dintre cei pe care algoritmul electoral mi-i asociază. Or, aici e hiba: nici în cazul românilor, nici în cazul ungurilor, ceea ce fac politicienii lor nu este reprezentativ pentru marea masă a oamenilor.

   Nu ești de acord?

 4. Milo 23 martie 2013 la 10:12 - Raspunde

  Sunt de acord ca m-am intins cu raspunsul dincolo de limitele acestui articol dar am considerat ca nu pot vorbi despre discursul lui Putin fara sa-l pun si intr-un context local.

  Sunt de acord cu afirmatia ta finala, la care as vrea sa adaug ca in Romania (la fel ca in multe alte locuri) democratia este un concept de fatada. Masele nu sunt reprezentate, ele sunt manipulate. Problema de baza este perpetuarea ignorantei, incurajarea ei, chiar ridicarea ei la rang de virtute, fapt care conduce la o realitate de-a dreptul orwelliana. Adevarul devine un concept nu fix ci variabil, care baleiaza de-a lungul si de-a latul spectrului existentei, servind doar la savarsirea intereselor imediate si punctuale ale papusarilor societatii.
  Extremismul nu este doar o consecinta a saraciei ci si un rezultat al ignorantei, al succesului pe care cercul puterii l-a avut in razboiul pentru scarbirea segmentului electoral care necesita convingere ideatica pentru vot si pentru cucerirea acelei parti pentru care 50 de lei reprezinta un pret bun pentru vanzarea unui drept fundamental.
  Cu un astfel de spectru social la dispozitie ai avea pretentia ca un discurs dictatorial sa nu prinda? Rahat, e absolut justificabil sa prinda chiar si in partea “ganditoare” a societatii. Din disperare, din lipsa oricarei alte perspective e explicabil sa empatizezi cu un “Unde esti tu Tepes Doamne”. Macar pana in momentul in care analizezi evolutia personajului care a scos mirobolantele vorbe.

  Oare puseul de nationalism de zilele astea si osanalele la adresa lui Putin nu reprezinta un strigat de ajutor, de moarte al unui popor care tanjeste dupa un lider?

  • Robin Molnar 02 aprilie 2013 la 08:43 - Raspunde

   Să știi că și unguri au fost oprimați de imperiul Austro-Ungar. nu doar românii. Ideea e că singurii favorizați erau boierii catolici.

 5. Victor 23 martie 2013 la 16:41 - Raspunde

  Liderul adevărat de care are România nevoie nu va veni nicicând din partea unui partid ! Să ne intre bine în cap ! Liderul de care au nevoie românii trebuie să fie tribunul care să se angajeze în numele celor 3 din 4 care nu s-au mai prezentat la urne în 2012, făcând posibilă auto-impunerea catastrofală, pentru cel puţin 10 ani, a usl-inoşilor …… Tribunul care să ne scoată în stradă ca să punem pe fugă gaşca de impostori care ne scufundă zi de zi în mocirla injustiţiei, a incompetenţei, a prostului gust, a desconsiderării întregii Europe civilizate şi intolerante.

  • Robin Molnar 02 aprilie 2013 la 08:45 - Raspunde

   Liderul dorit s-ar putea să existe. Se cheamă: Bun simț.

 6. Joita Lucian 25 martie 2013 la 17:08 - Raspunde

  Propaganda lui Putin despre minoritati mi se pare cam ca pre vremea lu Ceasca….vrei bine nu…esti arestat!~

  • Robin Molnar 02 aprilie 2013 la 08:48 - Raspunde

   Păi minoritățile, în Rusia, sunt deja într-un fel de arest.

 7. Albert 13 august 2014 la 12:06 - Raspunde

  Intrebarea mea este simpla pentru cei care vad in totalitarism o solutie? De ce parte a “Checkpoint Charlie” doresc sa traiasca? PS. Bunicul meu a fost prizonier 5 ani in lagarul din Siberia si povestea ca printre distractiile frecvente se practica jupuitul oamenilor.

 8. Ichim Petrica 27 iulie 2016 la 14:33 - Raspunde

  Mi-am permis sa folosesc citate din blogul dumneavoastra (bineinteles folosind ghilimele si adaugand link-ul blogului). Oamenii uita, nu pot sa cred ca au uitat atat de repede ceva care nici macar nu s-a inchiat. Au inceput sa deplanga comunismul si sa ridice in slavi toti calaii de neam a-i romanilor. Flutura citatul acela atribuit lui putin (scuze, dar oamenii mizerabili ii scriu intotdeauna cu litere mici), de cate ori se fac referiri la minoritati desi el exista de cel putin trei-patru ani pe net. Am gasit in articolul dumneavoastra ceea ce cautam demult, acum, in zilele superaglomerate pe care le am vara, voi incerca sa rasfoiesc din tot cuprinsul pus la dispozitie. Spor in toate!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.