Un moment istoric

Zilele acestea, societățile civile din Bulgaria și România au reușit un moment istoric, unic și fără precedent în istoria noastră recentă: fără nicio coordonare, cele două entități europene au reușit să nu mai fie nici divizate, nici isterice la perspectiva unor abuzuri englezești.

Nu putem avea un gentlemens agreement?

Nu putem avea un gentlemens agreement?

Ce mai, mișcarea asta i-a luat prin surprindere nu doar pe englezi, care nu se așteptau la niște abordări atât de pline de umor și cumpătare și cu strategii de marketing național binișor puse la punct, strategii ce ar putea aduce milioane de euro din turismul practicat de englezi, iar chestia asta se simte și ne-ar putea ajuta să schimbăm un pic percepția acestora în ceea ce ne privește.

Sigur, ambele părți ale Canalului au viziuni proprii asupra chestiunii, dar ideea este că s-a acționat calm, cum nici Italia sau Spania n-au făcut-o. De fapt, acest moment a fost umbrit de o singură reacție isterică, venită dintr-o direcție neașteptată: ambasadorul României la Londra a fost singurul care a vorbit precipitat, isteric, rapid și dur într-o situație care impunea mai multă diplomație și un ton mai pacifist. Ascultați-l:

Nu sunt un om diplomat, fiind mult prea franc pentru asta, dar consider că nu așa vorbește un ambasador, nu într-o asemenea situație, nu așa.

Stupid, asta e părere mea. Diplomație zero, istericale maxime.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.