500,000 de copii în pragul morții
Zeci de mii de somalezi au pierit, în timp ce 500.000 de copii se află în pragul morţii prin înfometare, comentează New York Times. Grupul insurgent islamist shebab, care controlează cea mai mare parte din sudul ţării, împiedică însă populaţia înfometată să fugă din aceste teritorii. Insurgenţii sunt acuzaţi de situaţia actuală şi de înfometarea populaţiei somaleze, pentru că au gonit multe organizaţii umanitare din zona afectată de secetă şi au interzis acordarea de ajutor.
Cu dinții încleștați de revoltă, am și eu niște întrebări:
- Țările arabe ce plm pasc?
- ONU ce paște?
- Dacă NATO vrea să intervină în Somalia, Rusia și China se opun pe ce criteriu?
- Mai putem vorbi despre o țară independentă, atunci când aceasta se găsește într-o situație atât de gravă, situație pe care nu o mai poate gestiona singură?
- Văd că presa vorbește despre drama din Somalia, dar nimeni nu spune și unde se poate dona în mod legitim: World Food Programme organizat de ONU este o bună alegere! Cu un dolar se pot hrăni patru copii!
- Presa de ce nu se implică în strângerea de donații? Le place să aibă știri dramatice?
parerea mea
http://talentirosit.com/hrana-pentru-somalia-aaa-pas/
Sigur, După cum am scris și acolo:
Argumentul ăla are mai multe puncte slabe:
1. Este război civil. Pentru că guvernul încearcă să mențină controlul în țară. Milițiile lui Aidid răpesc copii de pe stradă, îi fac sclavii drogurilor și-i reeducă pentru bătaie și violuri. Ce guvern în toate mințile ar permite asta?
2. Faptul că se putea rezolva și altfel problema nu este o soluție la problema actuală.
3. Nu știu dacă se putea face mai mult, în condițiile în care ăia n-au decât piatră. Să cultive ce? Și cine să păzească culturile? Și cu ce arme?
4. ONU este un rahat care nu poate face nimic, nicăieri.
5. Familiile somaleze au mulți copii (în mentalitatea noastră, adică) pentru că la ei mortalitatea infantilă este mare…
Eu cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ne rugam pentru ei, asta unu la mana, doi la mana putem sa ajutam si noi cu ceva acolo ca sa aiba ce manca si ei, 3 la mana sa punem presiune pe cei care nu iau nici o masura ca acei insurgenti sa fie dati la o parte de Onu si de fortele de mentinere a pacii de genul acesta…
Cu ce ajută rugăciunile?
Punctual, cum ne place nouă:
Ţările arabe au cel mai sănătos răspuns cu privire la această chestiune: îşi văd de necazurile proprii, de economie, de ţară într’un cuvâtnt. De ce să cheltuim resursele proprii în van?
ONU a păscut, a încercat să aplaneze situaţia. Cum somalezilor le place să’şi rupă capetele, i’a lăsat să’şi continue plăcuta activitate…
Pentru că lumea ştie demult că NATO nu face nici un demers fără să urmărească interesele SUA în paralel! Ruşii şi chinezii sunt printre puţinele state care mai au destule bile să se împotrivească.
Nu, nu poate fi independentă, de ai am scris şi eu: oprirea războiului prin orice metodă!
Hrana nu ajunge acolo unde trebuie, ajunge doar la cei destul de puternici să se îmbulzească la rânduri. Cu dolaru’ ăla nu se vor hrăni patru copii, ci doi adulţi, care după ce se vor fi săturat, invariabil se vor întoarce la plăcuta activitate de spart capete…
Presa nu se implică real niciodată. Chiar dacă se implică o face de ochii lumii, şi cu maximul de reclamă!
1. Pentru mine țările arabe nu sunt un exemplu. Că nu nu cred că femeile trebuiesc tratate ca niște animale, altele decât felinele, desigur.
2. Nu somalezilor, ci trupelor mafiote.
3. Just.
4. Da, de acord.
5. Nu știu. S-ar putea. La fel cum s-ar putea ca ONU să ajute doar copiii.
6. Exact.