38 Comentarii

 1. TNH 13 iulie 2011 la 22:06 - Raspunde

  Cathedral Plaza nu e clădirea aia construită fără autorizație? Am mai citit despre ea aici http://www.dollo.ro/2011/07/cum-se-construie%C8%99te-in-romania/

  • Robin Molnar 13 iulie 2011 la 22:09 - Raspunde

   Eu știam că acea clădire a avut autorizație, doar că s-a retras la insistențele bisericii. Altfel, îți dai seama că eram primul care sărea că să o dărâme.

 2. Mihai Todor 13 iulie 2011 la 22:46 - Raspunde

  Io as darama-o cu tot cu biserica, ca sa-i fac pe toti fericiti 😉

 3. Daniela 14 iulie 2011 la 23:37 - Raspunde

  Nu mai cred in religie, mi-a deschis cineva ochii… Dupa mine as darama toate bisericile!

  • Robin Molnar 14 iulie 2011 la 23:56 - Raspunde

   Nu poți, pentru că fără religie s-ar destrăma societatea.

   • Mihai Todor 16 iulie 2011 la 13:20 - Raspunde

    Bre, tu în ce secol trăiești? Cred că ai cam exagerat cu supoziția asta… Ok, s-ar da cu capul de pereți niște arabi și niște indieni, probabil, dar prin lumea vestică consider că nu ar (mai) avea consecințe prea grave…

    • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:41 - Raspunde

     N-am exagerat cu nimic.

     • Mihai Todor 16 iulie 2011 la 22:47 -

      Eu unul văd cum scade importanța bisericilor pe zi ce trece. Ok, în comunitățile rurale probabil nu se observă încă, dar, în marile metropole, par să fie din ce în ce mai puțini “bisericoși”. Nu mă pot pronunța în legătură cu numărul credincioșilor, dar, în mod cert, din ce în ce mai puțini orășeni au timp și interes să urmeze căile bisericii.

     • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 23:00 -

      Tot e ceva.

     • Ioan Dragomir 17 iulie 2011 la 15:04 -

      Nu avem timp si nici interes sa urmam caile bisericilor.
      Trebuie sa castigam bani, si avem interesul sa ne afirmam , calcand uneori peste ceilalti. fara sa ne pese.
      Dar dupa ce am castigat bani, si suntem persoane importante, ce facem?
      Avem doua alternative. Caci “Omul este la mijlocul distantei intre Dumnezeu si Nimicnicie. Si trebuie sa aleaga!” – ( lucru afirmat, dupa cum bine stiti, de Descartes).

     • Mihai Todor 17 iulie 2011 la 15:25 -

      Domnule Dragomir, deși mi-ar face o deosebită plăcere să combat această mică predică a dumneavoastră printr-un comentariu de cel puțin 100 de ori mai lung decât articolul original, de dragul de a nu devia de la subiectul articolului, am să vă las doar o zicală a unui alt om măreț, George Carlin: “Keep thy relegion to thyself”, care, în linii mari, înseamnă: păstrează-ți credințele pentru matale.

     • Ioan Dragomir 17 iulie 2011 la 17:58 -

      “His delivery frequently treated these subjects in a misanthropic and nihilistic fashion, such as in his statement during the Life is Worth Losing show” – George Carlin
      George Carlin are o atitudine de negare absoluta a randuielilor, institutiilor, morala intr-o societate, fara sa le opuna in schimb alele superioare.

 4. joita lucian 15 iulie 2011 la 00:17 - Raspunde

  Statisticile dovedesca ca increderea in biserica este in scadere….deci….!

  • Robin Molnar 15 iulie 2011 la 07:17 - Raspunde

   Ce statistici? Aș vrea să le văd și eu!

   • joita lucian 15 iulie 2011 la 22:08 - Raspunde

    Au data astia la televizor niste statisti cu increderea in institutiile statului si bserica pierdea serios teren:)….lucru care mie mi se pare firesc!…daca gasesc ceva iti dau link:)

    • Ioan Dragomir 16 iulie 2011 la 12:17 - Raspunde

     Ce incurca omul, omul nu mai poate descurca. Eventual numai Dumnezeu te descurca.

    • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:34 - Raspunde

     Așa să ne ajute Dumnezeu!

     • joita lucian 20 iulie 2011 la 18:07 -

      yap….si nea Bartotlomeu:))

 5. Ioan Dragomir 15 iulie 2011 la 15:36 - Raspunde

  Cat timp, ani de zile, autoritatile, deservite cauzei banului au calcat drepturile Bisericilor in picioare, tot in jur de 80% din populatie erau de partea Bisericii, fara a fi ascultate Acum cand adevarul a iesit la suprafata, si aceasta cu ajutorul lui Dumnezeu, se continua discreditarea subtila a crestinismului . Eu sunt un pensionar (dintre aceeia – Dar nici cu bătrânii nu mi-e rușine.-), si eram tanar in perioada comunismului cand se construiau orase noi, fara biserici, pentru crearea omului nou . Pe pielea mea am trait experienta intoarcerii la Dumnezeu. Tinerii de astazi invata religia in scoala versus discrditarii crestinismului din mass-media, de catre putere… Raul cauta sa apara din nou sub un alt nume, dar noi crestinii suntem uniti intre noi prin dragoste,.

  • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:30 - Raspunde

   Eu cred în Dumnezeu. De fapt, “cred” e puțin zis, pentru că “știu” respectiv “mi-a fost relevat”. Dar nu îmi place biserica și mașinațiunile ei. Cu ce drept decid alții cine va păstori duhovnicește Clujul de când Bartolomeu Anania s-a dus la Domnul? Cu ce drept pun ei un slujitor al bisericii în locul unui pastor al vieții spirituale a comunității?

   • Ioan Dragomir 17 iulie 2011 la 12:49 - Raspunde

    Ma inclin in fata carora Dumnezeu li S-a relevat. Este minunat sa fii ales. Aceasta este de fapt cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu in noi. Isus s-a rugat nu numai pentru discipolii sai, ci si pentru multimea de oameni, si s-a rugat pentru acestia sa fie uniti. Daca bisericile sunt divizate aceasta a facut omul si nu Dumnezeu. Ceeace omul incurca, numai Dumnezeu poate descurca. Si Dumnezeu ne-a promis ceva, trebuie sa avem credinta, speranta si incredere in promisiunile Lui. In ceea ce priveste relatia cu Biserica, care de fapt este Mireasa lui Isus, multumesc lui Dumnezeu ca in drumul meu ratacit am gasit indrumarea spirituala de care eu aveam atata nevoie.

    • Robin Molnar 17 iulie 2011 la 23:05 - Raspunde

     Nu trebuie să vă aplecați, că nu e cazul.

     • Ioan Dragomir 21 iulie 2011 la 13:45 -

      Ma inclin in fata mesajului lui Dumnezeu, caci atunci cand Dumnezeu se reveleaza, cuiva, acesta nu are nici un merit. Dumnezeu face totul, il iarta, deci fericit este acela caruia Dumnezeu ii iarta pacatele. Dar Dumnezeu ii spune : scoala-te nu mai sta cazut, ai o misiune….
      Poate misiunea este tocmai acest blog unde oamenii au prilejul de a-si spune ceva…. asa cum sunt ei, caci ploaia cade peste toti si peste cei drepti si peste cei nedrepti, Dumnezeu ne iubeste pe toti.
      Oare un Tata isi paraseste copilul pentruca a gresit? Oare nu-l apara? Nu cauta sa-l faca sa redevina fiul sau cel iubit?

     • Robin Molnar 21 iulie 2011 la 14:52 -

      Religia este un subiect greu digerabil, dar îmi plac comparațiile de pe final.

     • Ioan Dragomir 21 iulie 2011 la 20:49 -

      Nepotul meu m-a intrebat: Bunicule; de ce unii oameni cred in Dumnezeu iar altii nu? Si i-am raspuns cum am auzit si eu. I-am povestit o poveste. A fost odata un fiu de imparat care a dorit sa se casatoreasca. Si toat fetele s-au inghesuit la chemarea imparatului… Si printul l-a intebat pe tatal sau: tata cum pot sa stiu ca fata care imi place se va casatori cu mine pentruca ma iubeste, sau pentru bogatia si puterea mea? Printul vazuse o fata care ii placea ntr-un oras Si i-a venit o idee: s-a imbracat in lucrator, in lemnar, s-a dus in orasul unde locuia fata, si a inceput sa strige pe strazi: “repar scaune, mese…” Oamenii l-au chemat, l-au indragit pentruca era muncitor si nu cerea mult. Intr-o zi a ajuns si pe strada unde locuia fata, si a inceput sa strige:”repar scaune , repar orice..”. si parintii fetei l-au primit in casa. Acolo lemnarul a inceput sa vorbeasca cu fata, iar vacinii imediat le-au atras atentia parintilor ca fata prea vorbeste cu lemnarul. Mama fetii i-a interzis sa mai vorbeasca cu lemnarul, dar fata i-a spus: mama acest om vorbeste altfel, are privirea altfel, are inima altfel ca ceilalti oameni. Mama i-a interzis sa mai discute cu lemnarul, spunandu-i ca o desmosteneste.

      … Si s-a anuntat ca printul, fiul imparatului cel bogat si puternic, va trece prin acel oras. Toti oamenii au iesit in intampinare, intre ei era si lemnarul. Si iata caleasca atralucitoare, de aur se apropia, oamenii erau fascinati. Caleasca s-a oprit, usa s-a deschis, dar, surprindere: caleasca era goala. Vizitiul s-a coborat, a ingenunchiat in fata lemnarului si l-a invitat in caleasca. Lemnarul a luat fata de mana, si au urcat in caleasca. Dintre toti oamenii cei mai rusinati au fost parintii fetei, dar la privirea blanda a lemnarului, privirea lor s-a luminat……..
      Daca ati inteles ca Isus isi alege Mireasa (Biserica) in acest fel, ati inteles bine.

     • Robin Molnar 22 iulie 2011 la 11:23 -

      Faină pilda, păcat că mireasa e cam urâtă…

     • Ioan Dragomir 22 iulie 2011 la 17:29 -

      Intr-o cantina de saraci, o femeie a intrat sa ia masa, s-a asezat pe bancuta, unde i s-a adus o farfurie cu mancare, si-a asezat geanta alaturi si s-a dus sa-si ia tacamul. La intoarcere a vazut ca la masa ei, un negru incepuse sa manance din farfuria ei. Contrariata, nu stia cum sa procedeze, si ostentativ s-a asezat langa negru si a inceput sa manance din aceeasi farfurie cu acel negru. In final, negrul s-a ridicat, a spus respectuos : multumesc doamna ca ati luat masa cu mine, si a dat sa iasa din cantina. Femeia, contrariata a privitdupa el si a observat ca geanta pe care o lasase pe banca lipsea. A dat sa strige privind tinta la negru : hotul mi-a furat geanta. Dar privirea i-a cazut pe bancuta din spatele ei unde cu stupoare a vazut geanta ei, iar pe masa era farfuria cu mincare neatinsa.

      Noi suntem tribunal, noi judecam si condamnam. Dar pe cine? Suntem atat de siguri?

     • TNH 22 iulie 2011 la 18:24 -

      După modificările survenite în povestea cu femeia și negrul de la cantină (care într-o altă variantă era cu o tânără într-un aeroport ce mânca din biscuiții unui străin cu convingerea că sunt ai ei) mă cam gândesc că sunteți creștin dintr-o ramură de genul adventiști, baptiști, etc., care importă poveștile din SUA cu tot cu detaliile politically correct, caz în care v-aș ruga să mă lămuriți și pe mine de ce femeile ce aderă la această religie nu au voie să se îmbrace în pantaloni.

     • Ioan Dragomir 23 iulie 2011 la 14:57 -

      Scindarea bisericilor a fost facuta de om si numai Dumnezeu o poate repara.

      Eu sunt ortodox dintr-o familie mixta ortodoxa si catolica. Ceeace v-am impartasit este ce mi-a ramas din predicile auzite. Am mai auzit “ Crestinismul este mai mult decat o religie, este o persoana, este Isus Criustos, Dumnezeu”.
      In legatura cu celelalte confesiuni crestine, desi am retineri, sunt de parere ca intotdeauna e bine sa caut ceeace ma leaga si nu ceeace ma desparte.

      Sf. Paul in Corinteni spune” Eu am sadit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca.” “Caci, cand zice unul ; Eu sunt al lui Pavel, iar altul : “ Eu sunt al lui Apollo, au nu suntem oameni trupesti?”

      La fel eu sunt ortodox, tu esti catolic, tu esti….. in noi e semanata samanta, dar numai Dumnezeu o face sa creasca.

      In legatura cu imbracamintea femeilor, cand o lege e facuta de om poate fi atat de dura incat nici ei nu o pot aplica.

      Isus a spus “ Eu nu am venit sa desfiintez legea veche, dar nu omul a fost facut pentru lege ci legea pentru om”. Cand in zi de sambata fariseii l-au judecat pe Isus ca discipolii lui mancau spice, Isus spune ca exista exceptii de la lege, cand vine in intampinarea omului.
      In nici un caz Isus nu ne va intreba daca am purtat pantaloni sau rochii, ci ne va intreba pe cati, care erau goi, i-am imbracat?

     • Robin Molnar 22 iulie 2011 la 20:31 -

      Dar oare suntem atât de neatenți?

     • Ioan Dragomir 23 iulie 2011 la 16:11 -

      Ba mai mult.
      Si daca printr-un cuvant rau (injuratura) este chemet “cel rau”, acesta imediat se strecoara prin orice crapatura, (nu ca Dumnezeu care bate la usa si asteapta , uneori steapta ani, zeci de ani) .
      Si odata strecurat, cel rau ne astupa urechile ochii …
      Vi s-a intamplat vreodata cand din nimic sa se ajunga la certuri, violenta?

     • TNH 23 iulie 2011 la 16:59 -

      Asta e cea mai mare minciună inventată vreodată, că din nimic se ajunge la certuri sau la violență. Cu excepția cazurilor de probleme psihice, restul oamenilor ajung la certuri aparent din nimic pentru că o picătură umple un pahar. Picătura aia e insignifiantă pe lângă restul lichidului din pahar și totuși ea contează. Ea face diferența dintre un pahar care a dat pe dinafară și unul care nu.

      Și nu, nu mă interesează că bisericile s-au separat, nici că nu se mai pot uni. Eu n-am nevoie de intermedierea nici a bisericii, nici a preoților pentru a comunica cu Dumnezeu. Pentru că Dumnezeu îmi știe gândurile în secunda în care iau ființă, că doar de-aia e Dumnezeu, și consider că nu am nevoie de un sistem financiar paralel celui legal care să învârtă bani negri, care să îndobitocească lumea să accepte construirea de clădiri de cult în loc să folosească banii pentru dotarea spitalelor, care să toace timp și bani prin orele de religie de la școală în loc să lase copiii să studieze chimie, fizică, biologie – în fine, ceva util care să ducă la sporirea calității vieții sau măcar la micșorarea suferinței pe care biserica o predică atâta.

      Micșorarea suferinței fizice se face în spitale, iar a celei psihice se face prin relaxare, plimbare, cititul unei cărți, discuția cu un prieten sau prin consiliere psihologică. Cine vrea să meargă la biserică, să o facă.

      Și totuși, bisericile sunt goale, dar tot se mai construiesc altele. Pentru că sunt o afacere, de-aia.

     • Ioan Dragomir 23 iulie 2011 la 20:57 -

      Domnule TNH Dvs.vorbiti de Dumnezeu.
      Si eu la fel.
      Si Dumnezeu este Unul singur.
      Deci asta ne leaga.

     • Robin Molnar 24 iulie 2011 la 22:28 -

      Îmi pare rău, domnule Dragomir, dar eu n-am încredere într-o biserică ce percepe taxe, ce nu îngroapă morții dacă familia nu plătește bine și care se face vinovată de o sumedenie întreagă de fapte necreștinești.

      Singura biserică creștină și ortodoxă este Biserica de Lemn din Petroșani.

     • Ioan Dragomir 25 iulie 2011 la 14:33 -

      Eu in fiecare dimineata merg la Sf. Liturghie de la ora 8, la Biserica Catolica din cartierul meu. (Bucuresti).
      Ca deobicei am trecut pe rosu si o masina a dat peste mine, m-a azvarlit, si m-am trezit pe jos. M-am ridicat, am simtit o durere la cap si la spate, mi-am urmat drumul, auzind oamenii care spuneau sa iau numarul masinii. Dar de ce sa-l amarasc si pe acel sofer, care a franat si nu m-a omorat, caci eu eram vinovat, nu am respectat semaforul verde.
      Am fost la f. Liturghie, am venit acasa si durerea de cap a disparut, mai am o durere la spate, care cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa-mi treaca. Inteleg ca Dumnezeu m-a avertizat sa nu mai trec pe rosu, Dumnezeu nu tace si ne avertizeaza, pune jaloane si diectii in drumul nostru, doar trebuie sa le vedem si sa le auzim. Nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu, care ese atot puternic.

 6. momo 17 iulie 2011 la 18:14 - Raspunde

  @ Mihai: ce rau ai fo

  • Mihai Todor 17 iulie 2011 la 18:24 - Raspunde

   N-aș zice 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.