Cetățene, hai să-ți spun de ce nu e bine că fură ăștia

Pentru că tu nu poți concura cu ei. Din muncă cinstită, nu poți să-ți cumperi ceea ce-și cumpără ei. Tu nu-ți permiți 200,000 de lei, ca să-ți iei o casă mai modestă. Ei dau un tun azi și gata, au banii. Astfel, pentru că nu-ți permiți casă, ajungi să stai în chirie la ei. Sau copiii tăi. Sau cineva apropiat.

Vecinul dă un tun, își mai ia și grădina din spate, pentru care ai negociat și ai strâns bani ani de zile. El o ia într-o zi, iar sacrificiile tale au fost în zadar, pentru că din munca cinstită niciodată nu o să poți face bani mulți, repede. Oricum, nu mai repede decât un tun.

Mergi la spital, că nu-ți permiți Viena, dar cineva a dat un tun la spital, iar acum spitalul nu mai are medicamente. Altcineva a dat un alt tun la spital, iar acum nu sunt paturi și dormiți doi în pat, iar tu ai nemerit lângă păduchiosul satului. Ce faci? Înghiți?

Copiii tăi își rup mințile învățând să iasă din sărăcie, dar nu vine niciun investitor în zonă, pentru că nu vrea să dea șpagă. Astfel, copiii tăi ajung sclavi pe o mie de lei la unul care fură zeci de milioane de lei. 

La Petrila, un șmecheraș și-a cumpărat toate parcările din zona blocului său, iar acum nimeni în afară de el nu mai are voie să parcheze acolo. Te miră? De ce? Doar parcarea a luat-o ieftin, la o licitație de care vecinii nu știau, s-a prezentat singur, nici măcar la prima strigare…

Cetățene, de asta nu este bine că fură ăștia, pentru că tu nu poți concura cu ei, nu ai niciun atu față de ei, nu ai niciun tromf, niciun as în mânecă, nimic altceva în afară de un treiar sau pătrar pe care, prin asociere, ai putea să-l joci cu alții. Doar că Dumneata stai acasă și înghiți în sec, în timp ce ăștia înghit țara.

Cetățene, știi de ce nu este bine că fură ăștia? Pentru că tu și copiii tăi o să ajungeți sclavi. Pe jumătate sunteți acolo: pensii de mizerie aveți, salarii de mizerie aveți, spitale în mizerie aveți, servicii mizerabile aveți, trăiți în mizerie și nu este normal să vă bucurați la 50 de lei în plus la pensie, la 100 de lei în plus la salariu, la zece lei în plus la alocație sau zece lei în minus la întreținere.

Normal ar fi să vă permiteți un trai decent din pensie sau din salariu, nu din milă, nu din prelungirea sărăciei peste spațiu și timp, nu din promisiuni, nu din strâns cureaua.

De asta nu este bine că fură ăștia, pentru că fură din puținul nostru și degeaba îți dau ăștia 50 de lei la pensie, dacă ar putea să-ți dea 100 de euro, dar fură din bani. Degeaba cresc ăștia artificial salariul minim pe economie cu 100 de lei, când ar putea să facă să crească salariul mediu cu 100 de euro pe an, dacă n-ar mai fura atâta.

La fel de prost trăiam și când economia României era de 50 de miliarde, și când era de 100 și acum, când a trecut de 200 de miliarde de dolari. Voi unde credeți că s-a dus prosperitatea asta? Că pe la voi n-o văd.

Vă spun eu unde, s-a furat. Prosperitatea voastră a fost furată cu promisiuni înșelătoare. Până când?

4 Comentarii

 1. Alexandru Ciocan 02 februarie 2017 la 16:08 - Raspunde

  Ai dreptate. Din păcate, românii întotdeauna s-au mulțumit cu puțin. Cu ăia 50 de lei despre care spui și tu. Dacă eram popor cu ambiție nu ajungeam cel mai sărac din Europa. Asta ar fi presupus să fim oameni cu capul pe umeri și să votăm întotdeauna pe termen mediu și lung, nu pentru o găleată portocalie și un litru de ulei…

  • Robin Molnar 10 februarie 2017 la 12:13 - Raspunde

   Dacă eram cinstiți, nu ajungeam conduși de hoți.

 2. Xtall 03 februarie 2017 la 18:44 - Raspunde

  Ma suna azi de la ANAF cica fac un sondaj cu firme, pfa
  Sunteti de acord, de ce nu.
  Stiti ce prevede legea la . da
  Cunoasteti sanctiunile … da
  Si ajunge la – Stiti ce sancțiuni se dau pentru dare si luare de mita?
  Stau si ma gandesc, pai zic .. acum nu mai știu,
  dar știam.
  Bai si ne bufnește pe amândoi un ras de nu ne mai opream, zice da da, acum asa e, dar alea vechi le stiti 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.