Dăruieşte un zâmbet de sărbători

Să fie mai simplu de înţeles: cei de la magazinul online Azerty la oferă clienţilor (logic, acelora care cumpără de la ei) pe lângă produsul achiziţionat, şi câte o felicitare de sărbători cu urări de bine din partea copiilor beneficiari ai fundaţiei SOS Satele Copiilor.

Mai pe lung, acum. Conform ultimelor statistici pe care le ştiu, numai 2% dintre copiii din mediul rural ajung să termine o facultate. Asta aşa, să se vadă cât se poate de clar inegalitatea de şanse în România. Şi, într-un fel, este rezultatul unor împrejurări triste, împrejurări în care centrul cultural al satului este crâşma.

Mulţi copii, deşi ar vrea să înveţe, să poată, nu prea au cum, că nu au de niciunele. De exemplu nu cred că în secolul XXI educaţia unui copil se mai poate face fără calculator. Sincer. Dacă nu ştie să scrie un e-mail sau să redacteze un document, acel copil îşi pierde cam 80% – 90% din şanse, după un scenariu încă optimist. Pentru că un CV se trimite, mai nou, prin e-mail, şamd.

Bine, au mai fost campanii destinate ruralului, avâd ca ţintă predilectă şcoala, nu familia rurală, de parcă şcoala ar fi celula de bază a societăţii, nu familia. În fine, să nu intru într-o asemenea dezbatere urâtă, în care să discutăm despre cum fac adulţii managementul bunurilor destinate copiilor şi alte asemenea….

Cred cu tărie că satul românesc este, din punct de vedere al formării individuale, în groapă, remarcând faptul că sunt copii inteligenţi şi acolo, numai că no, au neşansa de a trăi la ţară, adică au şansa unei mai slabe pregătiri (în general, nu daţi cu bâta) lucru care, per ansamblu, îi dezavantajează în viaţă.

Ca să revin la subiectul iniţial, campania, vin cu un citat din e-mail-ul celor de la Azerty:

In perioada premergatoare sarbatorilor de iarna dorim sa ajutam cativa copii tristi, cu care viata a fost extrem de dura, care nu pot beneficia de o educatie corecta, care intr-un cuvant “NU AU NIMIC”.

Deci, dacă aveţi ceva produse IT şi alte asemenea de cumpărat, poate daţi o raită şi pe la ei. Ajutându-vă pe voi reuşiţi, într-un mod elegant, să ajutaţi şi nişte copii trişti care nu, nu au nimic, pentru că dacă n-ai educaţie n-ai nimic. În fine, iată comunicatul oficial:

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

2 Comentarii

  1. Incasha 17 decembrie 2009 la 09:40 - Raspunde

    Trebuie sa oferim zambete mereu, nu numai de sarbatori 🙂

    faptele bune…la fel.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.