Despre situația de la Spitalul de Urgență Ploiești

Am văzut declarația doctorului Raed Arafat, live, la Digi 24 și am tot așteptat să văd dacă se sesizează cineva. N-a prea fost cazul, așa că insist eu.

Astfel, din declarațiile doctorului Raed Arafat, secțiile spitalului nu erau conforme cu diagrama, ceea ce înseamnă că administrația spitalului a cedat presiunilor unor secții.  Adică, șeful de secție de la Cardiologie avea cu 50% mai multe paturi decât îi permitea diagrama, costurile pentru cardiologie fiind mai mari decât cele pentru dermatologie.

Mă rog, asta cu cardiologia este doar un exemplu, mai sunt și alte secții în neregulă la Ploiești. Însă aș vrea să reținem ideea: niște medici influenți au ținut ostatic atât spitalul cât și pacienții cu secțiile lor neconform de mari, pe banii noștri și pe sănătatea pacienților.

Sigur, este foarte probabil ca fostul manager să fi încercat să reducă secțiile, doar că medicul a sunat pe cine trebuie de la minister și, iaca, secția n-a fost redusă la cât ar fi trebuit. Și nici șefii de secție n-au fost sancționați, că sunt sus-puși, așa că țeapă, fraierilor.

Este, deci, evident că în sistemul medical nu banii sunt problema, ci oamenii. Dar până acum nimeni n-a mai spus-o atât de fățiș precum a făcut-o domnul Arafat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.