Frigiderul comunitar

  • Frigiderul comunitar din Bucure;ti

Premieră în Bucureşti! Pentru oamenii nevoiaşi, pe o stradă din Capitală a fost instalat un frigider… comunitar. Oricine poate pune mâncare în frigider şi oricine poate lua. Scopul este acela de a-i ajuta pe cei săraci pentru care mâncarea este un lux. Iniţiativa aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, iar în aproximativ două săptămâni alte 24 de frigidere comunitare ar putea fi instalate în toate cele şase sectoare ale Capitalei.

Gândul

Orice inițiativă îndrăzneață venită de la Direcția Generală de Asistență Socială, aparținând de oricare primărie, mi se pare importantă și lăudabilă. Poate, cât de curând, fiecare comunitate va găsi ceva ce să funcționeze în mod sustenabil.

De exemplu, la Cluj, cantina primăriei, cu vânzare, subvenționează cantina săracilor. Merge. Poate la București va merge frigiderul comunitar. Sau, poate vor merge mai multe lucruri. Important este să minimizăm cantitatea de alimente aruncate la gunoi și să ajutăm și oamenii săraci, fiecare după cât și cum poate.

În fine, trag nădejde că vom învăța să ne iubim între noi, măcar cât să nu se mai sufere de foame. Și da, mă aștept ca treaba asta să funcționeze o vreme, pentru ca apoi să trebuiască să fie înlocuită cu altceva, este normal, este firesc, să nu fim dezamăgiți, întrucât nimic nu durează la nesfârșit.

2 Comentarii

  1. Silvia 14 octombrie 2015 la 02:10 - Raspunde

    Premiera? As numi-o minune :).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.