O idee anti-sărăcie

Am văzut aici o treabă care m-a pus pe gânduri: într-un birou corporatist, dispensorul de băuturi oferă gratis, pe lângă tradiționala cafea/ ceai, supă instant. Sigur, nu putem vorbi aici despre o măsură anti-sărăcie din partea managementului, dar aici contextul este unul, iar în România este cu totul altul.

Am încercat-o și nu este cea mai grozavă supă instant din galaxie, dar pot înțelege de ce oamenii ar vrea s-o bea și chiar m-am mirat că nu ne-am gândit și noi la așa ceva, să oferim, dacă nu gratis, măcar pe 50 de bani, un pahar de supă caldă.

De fapt, mi se pare chiar o soluție bună, ca măsură socială anti-sărăcie pentru cei care n-au de ales și atâta le permite bugetul. Repet, nu cred că ar fi cea mai bună supă, dar și-ar face datoria de a hrăni și de a încălzi.

Ce ziceți, n-ar fi asta o soluție, să punem la dispoziția oamenilor, prin automate, nu doar ceai/ cafea, ci și supă? Ieftin ar fi. Mușterii oare s-or găsi?

4 Comentarii

 1. Malin 01 decembrie 2016 la 08:27 - Raspunde

  Un aspect pe care-l omiti e faptul ca in Romania totul se rezuma la orgoliu. De multe ori romanii sunt saraci pentru ca n-au bani sa cumpere paine si astfel n-au cu ce sa manance carnea…

  • Robin Molnar 05 decembrie 2016 la 12:53 - Raspunde

   Niciodată nu am văzut lucrurile așa.

   Poți detalia?

 2. ice4you 01 decembrie 2016 la 10:04 - Raspunde

  Malin … se vede ca esti plecat de mult: carnea nu se mai mananca de multa vreme cu paine pe aici, supararea e cand nu ai bani de bere sa o stropesti din belsug! 😀

  Robintel … la o “supa instant” unde avem de a face cu o cantitate impresionanta de sare in amestec cu alte chimicale care mai de care mai fistichii, numai de hranit ceva nu poate fi vorba! La cate belele oricum sunt din cauza mancarii procesate si ultraprocesate pe la noi si ca cei mai tentatii vor fi copii, eu zic ca mai bine lipsa!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.