Parteneriatul Civil

Parteneriatul civil este un contract încheiat în fața unui notar public, fără nici un fel de discriminare, între două persoane adulte de sex diferit ori de același sex, care consimt să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi.

La recensămintele din 2002 și din 2011, peste 800.000 de persoane au declarat că trăiesc în „uniune consensuală” (aproximativ 4% din populaţie). Această stare de lucruri reflectă o mai mare diversitate a relațiilor de cuplu, în concordanță cu evoluția realităților și mentalităților din întreaga lume democratică.

Obligaţia statului român este de a oferi protecţie egală în faţa legii tuturor acestor forme de conviețuire familială așa cum o face, începând cu 1989 și în diverse forme, majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (21 din 28, incluzând Grecia și Cipru, țări cu majoritate ortodoxă, dar fără a socoti Italia care a început recent demersurile legislative pentru a adopta o legislație în acest sens și care va fi, în curând, cea de a 22-a țară membră a UE – Senatul Italiei a adoptat recent legea prin care parteneriatul civil este recunoscut!).

Remus Cernea

Pot să înțeleg că multora nu le place de Remus Cernea, chiar și eu am fost bălăcărit de apropiați de-ai lui, dar principiul parteneriatului civil este onest, este etic, este corect.

De ce, deci, cineva de bună credință s-ar opune?

P.S. A se remarca faptul că parteneriatul civil n-are nicio latură religioasă, deci teoria cum că cineva va forța BOR să cunune civil este o inepție. BOR are dreptul de a ceremonia, nu de a încheia acta cu putere administrativă. Și-atunci îmi repet întrebarea: De ce, deci, cineva de bună credință s-ar opune parteneriatului civil?

1 Commentariu

  1. Nautilus 24 martie 2016 la 10:34 - Raspunde

    Nimeni nu forţează BOR la nimic. Se întâmplă invers. Adică BOR forţează pe oricine din ţara asta, oricând, fără să de socoteală nimănui.

    Au vrut să fie scoasă teoria evoluţiei din manualele de şcoală şi au făcut să fie scoasă.

    Au vrut să fie dat jos tabloul mural cu Sfântul Gheorghe şi a fost dat jos.

    Au vrut să fie adusă populaţia la ora de religie şi au adus-o.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.