Răscoala intelectualilor

S-ar putea să vină o zi când intelectualii nu vor mai îndura și se vor răscula, repunând în făgașul normal mersul firesc al societății, trimițând la gunoi clasa politică și sindicatele mânjite de lipsa de interes și preocupare față de cei pe care ar trebui să-l slujească.

Prostia, mojicia și nimicnicia nu se instalează brusc, la fel ca cenzura, ci se instalează treptat, cu filmarea necenuzarată a fundului unui premier, cu decizii ale justiției care se bazează pe sentințe și acte judecătorești din Spania și Odessa, acte dintr-o perioadă când acestea nu erau recunoscute de legislația românească, sau cu decizii comerciale de a băga pe gâtul optic al telespectatorilor seriale precum Pariu cu viața.

Probabil că, atunci când ești într-o familie înstărită și la majorat primești o mașină de lux, viața este un pariu, nu știu, că n-am de unde să cunosc ce-i aia lux, doar constat.

Prostia se instaurează odată cu introducerea creaționismului în programa școlară, Ecaterino, trăi-ne-ai o veșnicie pe sub flori veștejite, concomitent cu scoaterea evoluționismului din cărți.

Prostia se instalează cu abonamentul de la TV și ne intră în case începând cu ora 17 și, apoi, din nou începând cu ora 19, penetrându-ne sufletele cu Românii îngenuncheate de zăpadă, de inundații, de iad alb, de coduri de tot felul, de horoscoape și tot.

De fapt, știți ce mă doare pe mine? Că majoritatea oamenilor nu știu deosebirea dintre astronomie și astrologie, că după ei este tot una și că astronomii care studiază cerul practică astrologia, ceea ce este fals și deprimant.

Oare ce-a rămas din ce am construit științific și social până acum? Și oare cât vom mai putea îndura?

12 Comentarii

 1. Cristina 15 februarie 2012 la 15:41 - Raspunde

  Nu cred ca va veni prea curand vremea cand intelectualii se vor rascula, pentru ca tot banul e puterea, iar cei cu bani nu prea sunt intelectuali 🙂

  • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 08:59 - Raspunde

   Mai știi? o_O Poate începem să ne săturăm și noi de atâta mizerie.

 2. joita lucian 15 februarie 2012 la 21:58 - Raspunde

  Sa ineleg ca ai o mica criza de geniu….te simti putin neinteles:)

  • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 09:02 - Raspunde

   Mă simt anulat.

   • joita lucian 16 februarie 2012 la 11:37 - Raspunde

    Parere mea este sa nu te mai consumi atat…ca …vei avea acest sentiment destul de des!

 3. Mihai Todor 16 februarie 2012 la 01:28 - Raspunde

  Carl Sagan vorbind despre astrologie. Nu cred că e nevoie să mai ofer și alte comentarii, fiind oricum umbrite de ce a spus acest om măreț în decursul celor 8 minute ale filmulețului.

 4. @iulian 29 februarie 2012 la 17:44 - Raspunde

  ….va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati….sa se rascoale !!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.