România nu a îndeplinit criteriile de aderare la Schengen

Să zicem mersi dacă n-or să ne introducă viză

Să zicem mersi dacă n-or să ne introducă viză

Degeaba turuie ăștia că am îndeplinit criteriile și că europenii ne găsesc motive. Unul dintre criteriile de încadrare se referă și la justiție, iar altul se referă la combaterea corupției. Cum n-am văzut noi mari reforme anti-corupție, de terfelirea constituției nici nu mă leg!, așa n-au văzut nici ei nicio acțiune mai susținută.

Deci să stăm liniștiți, nu vom intra în Schengen nici în 2014, nici în 2015 – foarte probabil vom intra după 2017. Cel mai devreme 2017, la zece ani după ce am intrat în UE.

Din 87,000 de români în UK, 27,000 au comis infracțiuni. Cam așa se pune problema: cum tratezi o țară condusă de politicieni corupți, care comit porcării neconstituționale și care încalcă toate principiile organizatorice pe care se bazează filozofia democrației europene, țară săracă ce are o populație medie formată din oameni decenți, populație infestată de o masă mare de netrebnici, infractori, țepari și violatori – criminali?

În fine, n-o să intrăm prea curând în Schengen, ceea ce nu e neapărat un lucru rău: poate asta ne va motiva să facem mai mult și mai bine?

1 Commentariu

  1. Joita Lucian 04 martie 2013 la 10:13 - Raspunde

    Atata timp cat otul se rezuma la coruptie si cand majoriatea clanurilor platesc cominion pentru campanii electorale si sunte eliberati conditionat ca au “dezlegat sudoku” cum….p…mea indeplinim ….mai avem ceva pana la normalitate! cate despre decalratiile aservitiolor nostrii…..nu comentez ca ma enervez!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.