Să ridice mâna cine nu și-a luat banii

Tot despre Oltchim, că mă oftică atunci când văd atâta ignoranță în jur. Bineînțeles că Dan Diaconescu n-are bani să cumpere combinatul. Beat de iluzia puterii, acesta a crezut că cei ce-l plac ar putea strânge două miliarde de euro. Sau, măcar, vreo cincizeci de milioane.

Prin asta a demonstrat că nu-și cunoaște publicul. S-au mai văzut cazuri, deși cazul lui D.D. este cu un puternic iz penal. Dar nu despre faraoni fără piramide vreau să vorbim, ci despre oameni.

În timpul în care se face un imens circ pe lângă subiect, oamenii ăia nu au bani, nu și-au luat banii cuveniți din salarii. Așa că, înainte de a râde la circul creat, hai să ne întrebăm niște chestii:

 1. Au avut bani să le ia la copii rechizite?, că a început școala.
 2. Au apucat să pună ceva zacuscă pe iarnă, să le dea la copii la iarnă, sau n-au avut bani?
 3. Știm câte mame se hrănesc nu cu mâncare, pe care le-o lasă copiilor, ci cu speranța că mâine va fi mi bine?
 4. Câți riscă să rămână fără utilități de bază, gen apă și curent, pentru neplată?
 5. Cum arată o masă duminicală, semi-festivă, într-o familie afectată de moartea combinatului?

Nu-mi pot imagina cum este să nu-ți iei banii timp de trei luni. Adică, odată nu mi i-am luat nici eu, dar stăteam cu părinții, era altceva. Nu-mi pot imagina cât de apăsător este sentimentul de neputințâ când nu-ți iei banii timp de trei luni și n-ai la cine să apelezi.

Nu-mi pot imagina câtă creativitate îți trebuie ca să încropești o zeamă chioară din nimic, nu-mi pot imagina ce ar mânca copiii lor dacă n-ar fi programul Laptele și cornul, nu-mi pot imagina dimensiunea totală a dramei umane ce băltește în curtea combinatului, cu fiecare muncitor și fiecare familie care este un mic și dureros strop din acea baltă.

Hei, dragi politicieni* și jurnaliști, circul acesta este de prost gust și este greu de privit pe burta goală!

* Relu Fenechiu (PNL) mai că nu râdea aseară la TVR, spunând că cei vinovați ar fi cei din fostul guvern și cei de la Price Waterhouse Coopers.

2 Comentarii

 1. Marian 25 septembrie 2012 la 12:49 - Raspunde

  DD o sa se duca si mai mult in jos… Nu inteleg ce a fost in capul lui sa se bage si el in aceasta licitatie. Acum cauta scuze ca nu sunt toate actele bune., ca acest combinat e plin de datorii. Sper sa-l sanctioneze pe acest mascarici cineva dupa ce se termina acest show

  • Robin Molnar 25 septembrie 2012 la 21:49 - Raspunde

   Contează DD mai mult decât 30,000 de suflete?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.