8 Comentarii

 1. Ninulescu 07 aprilie 2012 la 14:02 - Raspunde

  Cand ma gandesc la organizarea sociala de tip Falanster nu ma gandesc la ea ca la un grup in care va intra Andreea Pora, Mircea Badea, Gigi Becali si Ion Tiriac 😀 😀 ma gandesc la ea ca la o organizatie sociala a celor care acum dorm prin gara de nord ori prin gurile de canal, si a celor care nu au nici o bucata de teren sa-l cultive si desi pot munci nu gasesc serviciu si nu au nici terenuri agricole… Deci e o organizare doar a celor care nu pot trai altfel… si sa fie integrata in societatea actuala , asa cum sant integrate azilurile de batrani care sant niste institutii care primesc persoanele varstnice si le asigura masa, ingrijire si cazare pana la deces.. un fel de anticamera a mortii…
  Falansterul este o anticamera spre viata normala deoarece nimeni nu impiedica eventualii membri care au posibilitatea sa traiasca la fel de bine si independent sa plece din Falanster si sa traiasca bine mersi independent.

 2. Cudi 08 aprilie 2012 la 06:23 - Raspunde

  Postarea asta imi aminteste de cartea lui Jose Saramago – Pestera. Mie nu-mi miroase a utopie societatea asta de tip falanster. Mai degraba a scenariu apocaliptic.

  • Ninulescu 08 aprilie 2012 la 09:02 - Raspunde

   Ideea ca in viitor vor exista persoane care nu mai mor de foame, au un acoperis deasupra capului si fiecare fiinta umana va beneficia de asistenta medicala stiu ca sperie pe unii… concurenta intotdeauna ingrozeste !!!
   Uite de exemplu pe mine ma ingrozesc societatile in care unii pot fura 100 milioane $ si judecatorii sa-i gaseasca nevinovati si pe cineva care fura o gaina ca sa-si hraneasca copii al gaseste vinovat si al condamna la moarte…
   De aia o sa mor comunist in suflet si cu regretul si frustrarea pe viata ca nu pot construi un canal Dunare – Satu Mare cu toti smecherii astia care se gandesc numai la ei si habar nu au ca si semenii lor au suflet si au dreptul sa traiasca !

   • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 10:38 - Raspunde

    Dragul meu, Cudi nu suge din sângele poporului și din alea, nu se teme de falanster sau de eventuala concurență pe care acesta ar genera-o. Se teme că ar putea deveni obligatoriu. Și eu m-aș teme.

  • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 10:37 - Raspunde

   Este un pic înfiorător.

 3. Ninulescu 09 aprilie 2012 la 17:17 - Raspunde

  Pai treaba societatii civile este sa aibe grija ca sa nu devina obligatoriu tocmai de aceea e necesar ca persoanele care locuiesc intru-n Falanster sa nu poata fi inregimentate politic…
  Sigur ca o societate sanatoasa ar putea forma prin dialog social conditiile de functionare juridice ale unui falanster, dar la noi la fel ca si in chestiunea cainilor vagabonzi decat sa se discute si sa se gaseasca o solutie mai bine se lasa cainii de capul lor sa manance dupa bunul plac femei si copii… Probabil acest tip de gandire pur Romanesc este raspunsul la intrebarea :
  De ce doar Romanii merg in alte tari la cules de capsuni si nu si viceversa ???

  • Robin Molnar 12 aprilie 2012 la 13:04 - Raspunde

   Și leninismul părea o idee bună, iar societatea nu s-a putut apăra…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.