Tu și statul paralel

Nu există neutralitate în România, pentru că fie ești mâncat, fie ești la masă, deci nu poți fi cuțitul, lingura sau farfuria și, dacă citești asta, s-ar putea ca tu să fii cel mâncat, cea mâncată, chifteaua. Există o Românie în care banul este muncit, în care puținul este economisit, în care tot ce se face, se face prin muncă, în care fiecare treaptă este urcată prin sacrificiu dublu, în care 500 de euro reprezintă o sumă considerabilă, în care concediul este un lux și-n care nimeni nu-ți dă 100,000 de euro împrumut sau cadou de nuntă. În această Românie se stă cu chirie, sau cu credit la bancă.

Și există o Românie politică, în care 100,000 de euro sunt șpaga de vineri dimineața, în care se avansează în viață prin șpagă, prin corupție și manevre de tot felul, o Românie a amantelor, a curvelor ajunse director, a hoților ajunși consultanți, a tembelilor ajunși educatorii copiilor noștri, a concediilor fără număr, a banului ușor, a luxului, a nesimțirii, tupeului și lipsei de respect.

Dacă ne gândim logic, dacă în România avem un stat paralel, înseamnă că avem – de fapt – două. Pentru că minim două linii pot fi paralele, iar nu una, pentru că o linie și un punct nu pot fi paralele, pentru că unii am fost pe la școală ca să ajungem ceva în viață și nu ne-a dat nimeni succes pe gratis, implicația fiind aceea că fie ești parte din România paralelă cu hoția, fie ești parte din România paralelă cu cinstea.

Iar acum, România paralelă cu cinstea, o Românie a hoților și care n-are nimic în comun cu omul de rând, ci cu politica, vine și ne declară război total, în încercarea de a acapara puterea totală, iar întrebarea care se pune este dacă România cealaltă, a bunului simț, dacă tu, cetățene, va accepta să se lase subjugată în sclavie, așa cum sclavă a fost și până în 2004.

În fine, cetățene din România paralelă, ce vei face pentru libertatea ta, pentru bunăstarea ta și a familiei tale? Cât vei mai accepta ca copiii lor, a hoților, să fie șefii copiilor tăi?

4 Comentarii

  1. Valentin 19 noiembrie 2017 la 09:51 - Raspunde

    Felicitari pentru articol! As boldui cele doua fraze care incep cu ” Există o Românie..”

  2. Nautilus 21 noiembrie 2017 la 12:27 - Raspunde

    Cetățeanul Ceaușescu A. Nicolae -26.01.1918-25.12.1989- ar fi zis multe despre cei care acceptă sau chiar își doresc să se lase subjugați. El era expert în BDSM 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.