Ultimul apel

Urăsc titlurile și situațiile ce sună a ultimatumuri, gen “Acum, ori niciodată” precum în imn, dar am sesizat un pericol imens și cred că este și de datoria mea civică să ridic un mare și gros semn de exclamare!

La alegerile din 29 Iulie, 95% dintre cei ce vor vota, vor fi susținători ai demiterii președintelui Băsescu. Ceea ce este democratic. Însă pentru că sunt majoritari absoluți, există riscul să se întâmple niște derapaje nedemocratice foarte grave: votanții aflați în tranzit nu vor fi trecuți pe liste suplimentare, nu se va specifica nicăieri câte ștampile s-au pierdut și nici nu se va centraliza corespunzător informația.

Așa că fac un apel la toți oamenii care încă mai cred în valorile democratice să facă efortul de a filma, fotografia și chiar urmări în trafic – pentru culegerea de informații – a autocarelor presupus electorale. Pentru că, votând ei între ei, nimic nu i-ar putea opri să voteze la zece mâini de căciulă, să facă cvorum.

Hai să-i filmăm votând la două – trei – unsprezece secții de votare și hai să spunem adevărul, tot adevărul și numai adevărul.

Revenind, cum votul multiplu este nedemocratic și ilegal și cum procesul electoral este – déjà – prejudiciat prin lipsa de transparență impusă de actualii imbecili, cred că riscăm să cădem din lac în puț pe o pantă nedemocratică ce – în final – ne va costa usturător de mult.

După cum spuneam, fac un ultim apel la toți oamenii care cred că, indiferent de miza alegerilor, acestea trebuiesc să fie corecte, și-I rog să se urce în autoturismele personale dis de dimineață și să patruleze prin țară, în căutarea autobuzelor sau microbuzelor aducătoare de călători-votați-în-serie. Aș vrea să filmăm astfel de practici, aș vrea să le documentăm și să chemăm poliția în cazul în care déjà vedem autocarele cum se plimbă pe meleagurile patriei.

De exemplu, cred că vor fi autocare ce vor merge de la Câmpeni la Salina Turda sau de la Mediaș la Arieșeni, ori de la Teliuc (Hunedoara) la Alba Iulia. Adică, no, din câte știu eu, excursiile cu un puternic iz electoral se fac spre zone unde să ai ce să vezi, cât de cât, gen Curtea de Argeș, Porțile de Fier, Vulcanii Noroioși, cetăți dacice sau medievale, rezervații naturale…

6 Comentarii

 1. Claudia 26 iulie 2012 la 08:21 - Raspunde

  No, bun, ii urmarim si, daca avem dovezi, le servim politiei. Dar, ma intreb eu retoric: politia de cine este controlata? In a cui subordine este? Nu cumva tot de aceeasi sleahta care sapa de zor democratia?

  • Robin Molnar 01 august 2012 la 21:31 - Raspunde

   Nici n-a fost nevoie, PDL-ul se pare că a intrat pe fir și a filat la greu.

   Oricum, nu cred că toată poliția este cu ei.

 2. joita lucian 26 iulie 2012 la 08:55 - Raspunde

  Se va fura la votul asta cu sacii…sunt flamazi rau comunistii astia de la USl ..dar ceva imi spune ca cu tot cu furt…tot va ramane Base!

 3. Trodat 26 iulie 2012 la 11:43 - Raspunde

  daca pleaca Base e rau, daca nu pleaca e si mai rau, incepe lupta si mai apriga, nu mai are sustinere…
  – despre comunism nu mai putem vorbi in 2012, doar despre lupta pt avere

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.