Zi de doliu național pentru Basarabia și Bucovina

  • La 26 Iunie 1940, la ora 12, românii au îngenuncheat de doliu ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov, prin care României i s-au răpit Basarabia, Nordul Bucovinei și alte regiuni mai mici

28 iunie – ziua Ultimatumului Sovietic, prin care au fost răpite Basarabia și partea de nord a Bucovinei, este o zi de doliu național.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi cheamă pe toți cei care vor să cinstească memoria bunicilor noștri care au trăit această dramă să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu o pânză neagră, în semn de doliu.

Transmitem, astfel, un mesaj către Chișinău: toată suflarea românească este alături de frații de peste Prut în cuget și acțiuni. Nu am uitat actul criminal, teribil și nedrept prin care o parte a Țării a fost ruptă și lăsată străinilor și suntem pregătiți să reparam greșelile istoriei, cerând pe 5 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău reUnirea Basarabiei cu România.

Confirmă faptul că vei ieși în centrul localității tale cu o pânză neagră de doliu în data de 28 Iunie pe adresa de email gabriel@actiunea2012.ro sau la telefon 0722.294.271 (coordonator al acțiunilor Gabriel Vasile). Tot pe această adresă, trimite imediat după terminarea acțiunii 1-2 poze, pentru a vedea toată lumea că neamul nostru este solidar și unit.

Așteptăm veștile/pozele tale!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.