Am niște draci…

Aseară ascultam Știrile ProTV în timp ce mâncam, în bucătărie fiind. Pe la ora 19,03 mi-a căzut netul, la modul grav. Routerul meu D-Link DI-524 nu mai primește configurarea DHCP (adică setările de internet) de la serverul celor de la Injoy.

Adică nu-mi merge netul, dar e cu șmen. Router-ul meu comunică cu cel de pe scară, dar de acolo nu merge mai departe pentru că, la pariu, cineva a scos cablul din router-ul de pe scară. Și sunt sigur de asta, pentru că am încercat să-mi configurez manual router-ul, după instrucțiunile celor de la Injoy care, da, lucrează și Duminica. Rezultatul? Am link până în router, iar de-acolo e beznă.

Amu poate sunt eu paranoic, dar faza asta înclin să cred că este mâna RDS & RCS (libertatea de exprimare, da?). Pentru că Luni sau Marți cei de la RDS & RCS au venit să facă oferte și contracte în bloc, iar ieri mașina lor era aici. Hai să vedem, care sunt șansele?

Mă mai enervează, desigur, și puleții de la Vodafone, cu al lor internet mobil de toată jena. Mă rog, serviciul e OK, că merge și IPTV pe el, în limita de trafic din abonament. În schimb, programul lor este ca pâlnia călcată de tractor. Să detaliez.

Programul Vodafone Mobile Connect, că de el este vorba, este făcut ca dreq. Dacă îi dau să iasă din program se întâmplă o chestie de rahat. Programul nu iese, ci doar se ascunde, adică este vizibil în Task Manager (Ctrl + Alt + Del) și este activ. Asta n-ar fi o problemă dacă nu mi-ar ține ocupat modemul 3G și portul aferent acestuia.

Ce înseamnă asta? Că trebuie să intru în Task Manager și să opresc manual procesul (nu știu de ce mă contrazice Vodafone, eu când cer să ies dintr-un program, apăi asta și vreau), să scot modemul și apoi hub-ul USB, ca să opresc drăcia. Apoi, delicios nu (?), trebuie să reconectez hub-ul USB, modemul 3G și să repornesc programul, cu speranța că îmi va merge.

Dacă vă imaginați că merge tot timpul, nu, vă înșelați. Câteodată cere direct restart, că altceva nu merge. Ceea ce este problematic, ca să nu spun critic, pentru că dacă lucrez la ceva și am nevoie să mă conectez, am o problemă. Dar să nu divaghez. Deci, de câte conexiuni la internet are un om nevoie ca să fie conectat corespunzător?

Și-s nervos și pe puleții de la Yahoo! Mail. Știam că refuză să primească mailuri, câteodată, dar să-mi refuze mai multe e-mail-uri către aceeași adresă, în aceeași zi, parcă n-am pomenit. Spunea Ocike ceva despre asta (sunt sigur că este scris undeva pe blog, dar nu mai găsesc unde), am văzut și la niște servere de Microsoft Exchange (pentru Outlook) faptul că Yahoo! mai face nazuri cu mesajul: "The server at … (de la Yahoo!) refused to send the e-mail (după ce l-a primit) to… We are not going to retry sending the message.".

Puii mei. Am văzut că am și niște erori de rahat la formularul de comentarii, grave. Link-urile nu sunt nofollow free, ceea ce este de-a dreptul o nesimțire crasă din partea mea (habar n-am când s-a schimbat, trebuie să rectific, care știe CSS să-mi dea un semn cum să repar), din moment ce pretind contrariul.

Adăugire ulterioară: Am reparat eroarea aia cu nofollow. Acum sunt dofollow, așa cum mi se pare și normal. Ca atare, băgați linkuri la greu. :)) Doar e moca.

8 Comentarii

 1. xtall 14 martie 2010 la 13:44 - Raspunde

  dacă cel de pe scara e scos din priza al tău cum comunica cu el ? nu e mort fără alimentare ?
  de ce nu te duci sa vezi ? =D

  • Robin Molnar 14 martie 2010 la 13:59 - Raspunde

   =D Este băgat în priză, că altfel îmi indica. Mufa lui de WAN este scoasă. =D Știu băieții unde să sape. =D

 2. xtall 14 martie 2010 la 14:30 - Raspunde

  la ala te refereai =D
  a făcut cineva pe aici o măgărie la fel, n-a scos cablul dar l-a înţepat cu un ac

  • Robin Molnar 14 martie 2010 la 14:44 - Raspunde

   =D Da, se poate și asta. =D Cred că știm cine ar fi de vină, nu? =D

 3. Mihai Todor 14 martie 2010 la 16:23 - Raspunde

  Dude, sorry, nu eram prin zonă 😛

  • Robin Molnar 14 martie 2010 la 16:32 - Raspunde

   =D E OK, am rezolvat. Era o chestie de PHP. Simplu. =D

   • Mihai Todor 14 martie 2010 la 17:17 - Raspunde

    Bun băiat 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.