Am pus SSL

In sfarsit am reusit sa pun SSL (Security Sockets Layer) si pentru aceia dintre Dvs. care si-au facut conturi de utilizator pe site. Asta inseamna ca pagina va fi transmisa criptat intre server si calculatorul Dvs. Din motive de siguranta, datale de autentificare sunt trimise criptat catre server cand apasati butonul de “Autentificare”, iar iesirea se face necriptat. E logic, nu? Din pacate asta genereaza avertizarile date de browser. Nu am gasit, momentan, nicun ocolis pentru asta. Mai caut. Oricum, i-am intrebat pe unii mai inteligenti decat mine! Sa vedem. Mai multe detalii:

Pentru a sti in orice moment starea de siguranta a paginii este suficient sa va uitati in josul acesteia unde veti vedea una din cele doua imagini:

 Pagina este sigura?  Imaginea afisata
 Nu  Pagina nu este sigura
 Da  Pagina este sigura

 

O pagina nesigura nu inseamna neaparat faptul ca s-a intamplat ceva cu conexiunea, ci doar faptul ca aceasta nu este criptata! La fel, daca este ciptata nu inseamna neaparat ca este sigura, desi este cam greu sa spargi ceva criptat cu algoritmul AES 256.

De asemenea, veti fi atentionati in legatura cu faptul ca unele chestii din pagina nu sunt criptate. Dpdv al sigurantei nu au niciun efect. Este vorba despre unele imagini de fundal din tema de Joomla, care oricum sunt accesate de oricine. Deci nu prezinta risc!

Am pus aceasta pe site pentru a oferi un plus de siguranta online (obsesia mea). Imi cer scuze de pe acum pentru faptul ca browserul Dvs. (Internet Explorer, Mozilla, Opera) va va intreba daca vreti sa iesiti dupa ce v-ati autentificat. Singurul cod pe care am reusit sa-l implementez este unul destul de brutal. Pentru siguranta noastra,m a tuturor, va rog sa dati click pe butonul “Iesire” din mijloc-dreapta. Multumesc!

Enjoy!

!!! Atentie, link-ul din meniu, pentru RSS nu este criptat. Deci, daca sunteti logati e bine sa nu folositi link-ul acela, pentru ca va decripta automat comunicatia intre calculatoare, ceea ce, desigur, ar anula eforturile mele si 1% din siguranta Dvs. !!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.