Armura supremă este aici

De ani de zile, mă gândesc la faptul că trebuie – conform legilor fizicii și chimiei – să există un material care, sub efectul curentului electric, să devină indestructibil, putându-se repara instant sub acțiunea curentului electric. Cu cât mai mult, cu atât mai rapid.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea California din San Diego au inventat un material și un procedeu prin care fâșii de material sunt decupate și, în decursul câtorva ore, se repară.

Sigur, încă nu s-a ajuns la nivelul la care mă gândesc eu, dar ușa a fost deschisă și primii cercetători au intrat pe ușa cunoașterii, fiind doar o chestiune de timp până când neodiniumul se va combina cu alte particule, mult mai dure, și se va lucra cu puteri electrice mult mai mari.

2 Comentarii

  1. Nautilus 08 noiembrie 2016 la 10:49 - Raspunde

    Motto: Ceauşescu avea un laser.

    Cu vreo 20 de ani în urmă, jurnaliştii jucau prea mult DOOM. Ăia care aveau Pentium, adică aristocraţia de acum 20 de ani, jucau Starcraft.

    De la prea mult jucat, începuse unul să explice că un lansator de proiectile ideal e electromagnetic, fiindcă nu are nicio limită de viteză, şi astfel are o putere distructivă uriaşă.

    Cu mica precizare că un lansator de proiectile care să atingă performanţele unei piese de artilerie cu pulbere avea nevoie cam de 1 GW, iar un reactor de la Cernavodă, de dimensiunile unui bloc şi răcit cu apa unui fluviu, produce cam 0,7 GW 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.