Creştem mari – SEO

Acum aporape un an am făcut un experiment de optimizare a site-ului pentru motoarele de căutare (SEO). Multă vreme nu am văzut rezultatele (era de aşteptat), însă astăzi mi s-a umplut inima de bucurie când am văzut cât de beton stau.

Am aproape 700 de pagini pe site care au PR cel puţin 1. Asta aşa, că se tot spunea despre Joomla (ceea ce folosesc la site) că nu e prea SEO (da, comparativ cu WordPress nu prea este). Ei bine, este SEO, dacă te duce mintea. După numărul paginilor, estimez că un sfert din paginile siteului sunt cât de cât relevante pentru ce ce caută informaţi pe Google, ceea ce, vorbind despre un site măricel, nu este lucru puţin.

Ca de obicei, facem publică lista de pagini relevante. Cei care vor să-şi facă linkbuilding au de unde să înceapă (comentariile fiind nofollow free). Şi, no, sper să ajung cât mai curând la PR5 (ar fi frumos să fie anACul acesta). Asta aşa, ca exemplu de ceea ce se poate face ca să-ţi creşti PR-ul folosind nu doar site-uri externe (din blogroll) ci şi pagini interne, la care s-a muncit.

Oricum, multe felicitări celor care încă se află în blogroll. Robintel vine puternic în asistenţă cu, după cum spuneam, 700 de pagini relevante ce trimit link-uri către ei. No, să fim sănătoşi! Astăzi bem.

P.S. Pentru cei interesaţi recomand SEO Monitor, cea mai tare chestie din domeniu. Şi e românească.

16 Comentarii

 1. Dani 16 ianuarie 2010 la 11:02 - Raspunde

  Stai chiar foarte bine.Eu sper sa ajung din nou la PR4, la urm. update la page rank.:D

  • Robin Molnar 16 ianuarie 2010 la 11:54 - Raspunde

   😆 Am văzut că Google a schimbat ceva la algoritm, fiindcă multe site-uri au pierdut din PR. La mine nu este cazul, am PR4 din 2008. Ar fi cazul, totuşi, să ajung şi la PR5, că no, deja devine frustrant. Bine, pentru asta trebuie să mai optimizez câte ceva (aş avea ce, doar că nu mă grăbesc să implementez).

   Cred că lui Google îi place stabilitatea şi, no, optimizările le aduc incremental, câte puţin, câte puţin, ca să nu-l debusolez. 😀

 2. Anonim 16 ianuarie 2010 la 16:24 - Raspunde

  felicitari, zosolino, cosmarul si supraponderalul ce pr au?

 3. socolenco 17 ianuarie 2010 la 18:30 - Raspunde

  Salut Robintel! Vreau sa ma ajuti sa schimb sablonul pe blogul meu. Uite il descarc, apoi merg in blogul meu acolo unde trebuie sa incarc sablonul, insa dupa ce-l incarc imi spune c-ar contine caractere neidentificate. Nu stii care ar fi problema? Mersi!

  http://templatic.com/freethemes/newsweek

  • Robin Molnar 17 ianuarie 2010 la 18:44 - Raspunde

   Domnule Socolenco, ce onoare!

   Nu-mi dau seama ce se întâmplă. Cred că primiţi eroarea de la faptul că template-ul nu este compatibil cu UTF-8 (diacriticele), că altfel nu văd ce caractere invalide ar fi.

 4. xtall 17 ianuarie 2010 la 18:51 - Raspunde

  Tema e pe wordpress, blogspot-ul diferita mult structural de platforma wordpress

 5. socolenco 17 ianuarie 2010 la 18:56 - Raspunde

  Robintel, mersi pentru operativitate. Deci am vreo sansa sa-l pot pune pe acest sablon ori nu? Blogul meu este pe blogspot insa acest template este wordpress. Poate ca asta este incompatibil. Ce fac sa fie compatibil? Mersi anticipat!

 6. socolenco 17 ianuarie 2010 la 18:58 - Raspunde

  Aha, am inteles, anticipam acest lucru. Dar iata am si un cont pe wordpress si am tot cautat acolo unde pot sa adopt un nou sablon si nu gasesc butonul. Xtall, nu poti sa-mi spui? Mersi mult! :confused:

 7. xtall 17 ianuarie 2010 la 19:07 - Raspunde

  Pai nu\’s daca poti, ca sa pui o tema personala (sau cumparata) pe wordpress tre sa platesti ceva (din cate stiam) ei iti dau niste sabloane, cu alea te invarti (mai pun din cand in cand cate ceva teme noi dar nu dau mari facilitati)

 8. xtall 17 ianuarie 2010 la 19:11 - Raspunde

  este la pag. temei (oricare din ele) un link [b]Custom CSS Upgrade[/b], e [b]paid-upgrades[/b]

 9. xtall 17 ianuarie 2010 la 19:17 - Raspunde

  M-am lamurit, nu poti sa pui o tema personala, nici macar una cumparata.
  Maxim de interventie ..doar in CSS sa te joci sau modifici, unde e e 14$ (pe an)
  Naspa B)

 10. socolenco 17 ianuarie 2010 la 19:23 - Raspunde

  Da, de sabloanele pe care le pune la dispozitie stiu, insa uite eu am gasit aici un sablon, care e gratis, il pot descarca numai ca pe wordpress nu gasesc unde pot sa-l incarc, pentru ca pe blogspon este asa posibilitate. Iata.

  http://templatic.com/freethemes/newsweek

 11. xtall 17 ianuarie 2010 la 19:32 - Raspunde

  pe wordpress nu poti, nu ai acces la fisiere, nu poti nici macar uploada tema (sau orice altceva)
  Daca ai posibilitatea pe blogspot e ok, dar cat de compatibila o fi cu platforma nu am idee.

 12. socolenco 17 ianuarie 2010 la 20:54 - Raspunde

  Cred ca n-o sa pot, pentru ca textul e scris in prolog, asa imi spune. 🙁 Oricum mersi mult pentru efort!

 13. Mihai Todor 17 ianuarie 2010 la 21:28 - Raspunde

  @socolenco: Ca să mă lămuresc și eu ce vrei matale să faci: Ai un blog pe Blogspot căruia vrei să îi pui un skin de WordPress? Dacă da, pot să îți spun de acum că nu se poate pentru că, din câte știu eu, blogspot.com nu oferă utilizatorului acces la fișierele PHP (de fapt nici nu sunt sigur dacă folosește PHP în fundal) iar o temă de WordPress, fie ea gratis sau cumpărată, e formată dintr-o serie de fișiere care conțin cod HTML presărat cu secțiuni de PHP. Chiar de ai avea acces la fișierele PHP pe blogspot.com, cu siguranță platforma va avea o structură total diferită de WordPress, deci codul PHP din temă nu ar funcționa corespunzător…

  PS: Sunt aproape convins că nici wordpress.com nu oferă acces la fișierele PHP. Cu alte cuvinte, temele de WordPress care se găsesc pe net sunt concepute pentru a fi folosite cu platforma WordPress (distribuită gratis) care se poate instala pe un domeniu personal.

  • Robin Molnar 18 ianuarie 2010 la 03:22 - Raspunde

   OK, am mai modificat pe blogspot şi nu e cine ştie ce. Deşi nu îţi dă acces direct la fişierul de template, îţi dă un editor pentru el. Practic, cu un pic de răbdare şi pricepere poţi folosi orice template.

   Condiţia necesară este să fie format dintr-un singur fişier, de tipul XHTML şi să aibă tag-urile de Blogspot în poziţiile dorite. Nu e mare brânză. În schimb template-ul de WordPress selectat are mai multe fişiere PHP or, fără a le combina şi converti într-un singur XHTML, nu ai cum să-l foloseşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.