14 Comentarii

 1. Mihai Todor 21 noiembrie 2010 la 15:11 - Raspunde

  Bre, ce-ai cu torrentele? Tu ții cu bogătașii de la casele de discuri și miliardarii de la Hollywood? Ok, da, pe calea asta pierd bani și ăia mai amărâți, dar tehnologia asta nu va putea fi oprită cu forța. Trebuie să vadă cu toții că se pot scoate bani păstrând această modă. Gândește-te că mulți oameni ar da bani buni ca să poată downloada orice acasă de pe un singur site… Cine dracu’ are răbdarea să își cumpere discuri și să tot schimbe la ele ca să asculte muzica dorită? Să fim serioși…

 2. uirebit 21 noiembrie 2010 la 17:16 - Raspunde

  Indiferent cat de preocupati ar fi autorii si producatorii sa isi protejeze munca, mereu vor exista pustani cu cosuri pe nas care sa sparga barierele, codurile, parolele.

  Nu poti lupta cu torentele ( nu cu sanse de succes ) asa cum nu poti lupta cu progresul.

  Daca tu crezi in posibilitatea reala de a stopa acest fenomen, inseamna ca esti un idealist. =)

  • Robin Molnar 22 noiembrie 2010 la 08:49 - Raspunde

   =D Eu tocmai asta spun, dacă vrei, poți. Sigur, trackerele private nu vor fi afectate.

 3. Silvia 22 noiembrie 2010 la 02:11 - Raspunde

  Doamne fereste sa dispara torrentele. Desigur, daca as fi vreun artist direct afectat de existenta acestora probabil as gindi exat invers. Deci in final e doar o chestiune de perspectiva!

 4. TNH 22 noiembrie 2010 la 21:29 - Raspunde

  Am o idee: aş vrea să existe un site de pe care să poţi descărca legal, contra cost, orice. Şi când zic orice, chiar mă refer la orice: documentare, Criminal Minds, filme după romane wuxia, siropoşenii ca Sandy Bell, manga, muzică, piese de teatru, cărţi în format pdf – sau orice alt format, etc. Dar cu o singură condiţie: preţurile să fie rezonabile.
  Şi atunci cred că oamenii cu bun simţ ar fi dispuşi să plătească 5-10 euro pe lună pentru artiştii preferaţi, în loc să descarce ilegal. Ceea ce ar putea duce la un scenariu de genul:
  – Meryl Streep, Al Pacino, Rolling Stones ar duce-o bine în continuare
  – Nightwish ar trăi din vânzările albumelor din vremuri de mult apuse
  – Guţă, Parizer şi restul ar muri de foame pentru că fanii lor preferă să fure decât să plătească o sumă modică (în plus, nici nu ştiu cum e cu tranzacţiile cu cardul).
  Efectul ar fi că nespălaţii din ultima categorie vor trebui să cânte pe la nunţi şi botezuri ca să câştige bani. Dar cum publicul lor fidel nu se va putea abţine să nu filmeze bairamurile, lălăiturile lor ar putea ajunge repede pe net, gratis pentru toată lumea, deci tot muritori de foame ar ajunge.
  N-ar fi fain?

  • TNH 22 noiembrie 2010 la 21:32 - Raspunde

   Completare: ar fi fain ca toate astea să fie pe un singur site unde să poţi plăti un abonament, nu să cauţi de nebun în 15 locuri şi să faci 15 plăţi pentru 5 filme, 3 cărţi, 7 melodii, etc.

   • Robin Molnar 23 noiembrie 2010 la 09:30 - Raspunde

    Cu excepția prețurilor mici, există un mare magazin online numit Amazon.com care are tot ce-ți dorești. Mă rog, aproape tot. =D

    • Mihai Todor 23 noiembrie 2010 la 14:30 - Raspunde

     @Robin: Amazon are o "mica" problema: Cam toate produsele trebuiesc livrate si nu downloadate.

     • Robin Molnar 23 noiembrie 2010 la 20:21 -

      =D Deh, este un impediment minor…

    • TNH 23 noiembrie 2010 la 20:06 - Raspunde

     Şi transportul îl plătesc ei? Că eu nu prea vreau să dau 1 dolar pe un CD şi 10 dolari pe transport…

     • Robin Molnar 23 noiembrie 2010 la 20:25 -

      =D Nu. Vrei, cumperi – nu vrei, nu cumperi. Nu e problema lor. Mă rog, ar putea fi, dar e prea complicat.

     • TNH 23 noiembrie 2010 la 20:55 -

      Ştiam, măi, vroiam doar să semnalez că Amazon nu e o soluţie. Mie nu-mi trebuie CD-uri şi DVD-uri; pe lângă faptul că ocupă spaţiul inutil, mai au şi carcase din plastic, pliante din hârtie, se consumă cerneală pentru imprimarea lor, folie pentru sigilare, etc. Toate astea sunt costuri pe care nu am de ce să le plătesc eu, mai ales că generează o grămadă de deşeuri. Transporul la fel, este o sursă de poluare pentru care tot eu mai scot nişte bani din buzunar. Înţeleg că acum 20 de ani nu erau alternative, dar acum e altceva. Da, e mai greu cu cărţile, că dacă stai să le citeşti de pe ecran îţi obosesc ochii mai repede, dar la restul e inutil să le cumperi în format fizic.

     • Robin Molnar 25 noiembrie 2010 la 09:09 -

      =D Deh, eram sigur că știi. Oricum, dacă mai multă lume ar gândi ca tine…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.