Cum să nu faci o tastatură

Cred că o să fac cu capul. De nervi. Vă povesteam că m-ar interesa o tastatură luminată. M-am dus la depozitul Emag de aici de la noi din Cluj. Cum n-o să-i înjur pe cei de la Emag că n-aveau pe stoc, doar era de așteptat, o să-i înjur pe designerii cretini.

Trebuie să fii dobitoc de mare clasă ca să faci o tastatură luminată și să-i pui mizeria aia de tastă Enter (Control Return era pe vremea mea) de înălțimea unui singur rând. I-am explicat și tipului cu care am vorbit:

Ticule, pe vremea mea tasta Enter avea înălțimea a două rânduri. Și așa a rămas multă vreme, până hăt dincolo de 486.

Să ne gândim un pic. Cine folosește tastaturi luminate? Cei care lucrează mult la computer. Ce tastaturi își doresc cei care stau mult la computer? Păi clasice, că așa s-au obișnuit de 20 de ani. Dar se pot învăța cu tastaturi cu taste Enter ca dracu? Da, că ursul nu joacă de bună voie. Adică? Adică dacă vor avea de ales, vor prefera oricând o tastatură clasică. Așa că de ce naiba pui o tastă Enter de un singur rând?

Până la urmă mi-am luat o tastatură multimedia de la Domo, singura cu tasta Enter întreagă. Vă jur, atât de tare m-am înfuriat încât înjuram în magazin, de m-au auzit unii și se uitau urât la mine. În fine, să revin. Mi-am luat o tastatură Logitech K200. Momentan mi se pare foarte bună ca experiență de scriere. Chiar dacă nu e luminată.

Cretini. Pe cuvânt de nu. Ar trebui să mă învăț cu un model nou de tastatură de fiecare dată când se gândește vreun designer să pună tastele un pic mai nu știu cum? Voi ați avut probleme din astea cu perifericele (mouse/ tastatură), sau sunt eu mai ciudat?

P.S. Linkul de la Logitech arată o tastatură cu Enter-ul scurt/ mic. Eu am din ăla lung, mare.

11 Comentarii

 1. Mariuskl 24 februarie 2011 la 21:44 - Raspunde

  Eu prefer sa folosesc ceva de genul daca nu vad ceva taste. Desi o tastatura luminata ar fi cool, nu ar fi practica la laptopul meu.

 2. Mariuskl 24 februarie 2011 la 21:44 - Raspunde
 3. Ana 25 februarie 2011 la 00:33 - Raspunde

  Nu stiu, mie mi se par aiurea cele care au tasta Enter pe doua randuri. Si lucrez mult la calculator desi acum 20 de ani habar n-aveam ce-i ala.

  • Robin Molnar 25 februarie 2011 la 09:45 - Raspunde

   Imediat fac 20 de ani de lucrat pe PC, nu mai e mult, doar vreo trei luni. Dar am 20 de ani de computere, dacă punem și HC-urile.

 4. Mihai Todor 25 februarie 2011 la 03:44 - Raspunde

  Ești mai mofturos ca baba la sicrie. Prefer să mai am 2 butoane în plus decât o tastă atât de impractic de mare. De fapt, se vede după uzură că o ating într-un singur loc, care nu reprezintă nici un sfert din dimensiunile acelei taste.

  PS: Să-i iau pe cric pe ăia care s-au gândit că e o idee bună să pună tasta de funcții speciale în stânga jos (la multe laptopuri), fix în locul tastei Ctrl. E strigător la cer!

  • Robin Molnar 25 februarie 2011 la 09:47 - Raspunde

   Dude, nu mă pot învăța cu Enter mic. Pe bune că nu.

 5. cipoc 25 februarie 2011 la 10:32 - Raspunde

  daca tot ai cumparat logitech inscrie`te si la concurs, poate faci uin safari prin africa:D

 6. Bogdan 26 februarie 2011 la 23:02 - Raspunde

  Dragul meu, ultima achizitie in materie de tastaturi s-a finalizat acum vreo doua saptamani. Am avut nevoie de una de mici dimensiuni, cat mai silentioasa, cu taste slim si cu Enter-ul “patratos” cum place la “batrani”.
  Am ales Samsung Pleomax PKB-5400 (fara port-uri USB ca unde e folosita am HUB in monitor).. cea mai placuta surpriza legata de tastaturi de vreo 2-3 ani, pentru o tastatura de <50 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.